Van ingegroeide haren afkomen

Het is een vervelend probleem en iedereen die ooit last heeft gehad van ingegroeide haren weet hoe ongemakkelijk dit kan zijn. De jeuk en irritatie zijn één ding, maar de langdurige rode bultjes of donkere vlekken wil je graag voorkomen! Zeker in je gezicht, of op ongemakkelijke plekken zoals je oksels of liezen. Is het mogelijk om van ingegroeide haren af te komen? Ja, zeker! Als huidtherapeuten willen we je daarom graag praktische tips geven tegen ingegroeide haren en je informeren over de behandelmogelijkheden. Zodat jij zo snel mogelijk weer kunt genieten van een gladde, zachte en egale huid.

Hoe ontstaan ingegroeide haren?

Ingegroeide haren ontstaan wanneer een haartje terug de huid in groeit, in plaats van naar buiten. Wanneer het haartje in de huid prikt, ontstaat er een klein bultje of een rode, gezwollen plek. Ingegroeide haren ontstaan het meest op plekken waar geschoren wordt, zoals in de baard, oksels, liezen, schaamstreek en benen. Dit gebeurt om verschillende redenen, zoals:

  • Een haartje kan afbreken tijdens het scheren en de verkeerde kant opgroeien.
  • Strakke of schurende kleding kan huidirritatie veroorzaken.
  • Opeenhoping van dode huidcellen kan de haarfollikels blokkeren.
  • Het type haar, bijvoorbeeld dik, stug of krullend haar, kan meer ingroei veroorzaken.
  • Als huidtherapeuten kijken we altijd met je mee naar deze redenen. Zo kunnen we het probleem bij de oorzaak aanpakken!

Gevolgen van ingegroeide haren

Wanneer je veel last hebt van deze ingegroeide haren, heeft dit een negatieve invloed op de huid. De bultjes en roodheden kunnen jeuken, waardoor de plekken erger worden. Er ontstaan puistjes of ontstekingen. Ze kunnen zelfs littekens veroorzaken. Als huidtherapeuten zijn we bekend met dit probleem en begrijpen we hoe vervelend dit is – zeker als het steeds maar terugkomt – en dat je op zoek bent naar een oplossing die echt helpt.

Wat kan ik zelf doen aan ingegroeide haren?

Er zijn gelukkig een aantal praktische adviezen die je alvast zelf kunt proberen.

Bekijk je scheertechniek
Als haren te kort worden afgeschoren, kunnen ze makkelijker ingroeien. Het kan daarom helpen om elektrisch te scheren, in plaats van met een scheermes. Soms kan alleen al een ander scheermes helpen. Of een ander scheerproduct. Als huidtherapeuten hebben wij altijd wel een aantal bruikbare tips over scheren te geven tijdens een gratis eerste consult!

De juiste huidverzorging
Een huid die te droog is of juist te verdikt is door dode huidcellen, kan ingegroeide haren in stand houden. Hydrateer de onrustige huid met bijvoorbeeld met de hyal ceutic en exfolieer met bijvoorbeeld Foamer 15 (beide van Dermaceutic). Dit product verwijdert op milde wijze dode huidcellen, zodat haren makkelijker door de huid heen kunnen komen. Afhankelijk van de huid zijn er nog meer exfolianten mogelijk. Maar vermijd in ieder geval een te grove scrub. Dit kan juist huidirritatie veroorzaken.

Zijn er ook behandelingen tegen ingegroeide haren?

Blijft je huid maar onrustig of heb je al van alles geprobeerd? Dan helpen wij als huidtherapeuten je graag verder tijdens een gratis eerste consult. Na het zien van je huid kunnen we namelijk de beste adviezen geven die voor jou wél zullen werken.

Want jazeker, er zijn zelfs meerdere behandelingen mogelijk tegen ingegroeide haren. Wanneer er puistjes en ontstekingen aanwezig zijn, bieden wij effectieve reinigingsbehandelingen aan om verdere irritatie en littekens te voorkomen. Ook peelings kunnen helpen om de dode huidcellen te verwijderen, zodat de haren uit de huid komen zonder ontstekingen te veroorzaken.

En wil je graag van de haargroei af, zodat de huid echt glad blijft? Dan is lasertherapie de beste oplossing. Zo is de Alexandrite laser ideaal bij dunne haren die bultjes veroorzaken. En wanneer de haren juist stug en dik zijn, zoals in de baardstreek of op intieme gebieden, is de ND-YAG-laser het meest effectief.

De toegevoegde waarde van de huidtherapeut bij ingegroeide haren

Als huidtherapeuten zijn wij experts op het gebied van huidproblemen, waaronder ingegroeide haren. En wij begrijpen dan ook de impact die dit op je dagelijkse leven kan hebben. Omdat wij veel ervaring hebben met het reduceren van ongewenste haren d.m.v. lasertherapie en erkend zijn door alle zorgverzekeraars, is in sommige gevallen zelfs vergoeding mogelijk!

Onze behandelingen zijn altijd op maat. Door een combinatie van professionele laserbehandelingen en begeleiding helpen we om je ingegroeide haren effectief aan te pakken, zodat je huid weer glad wordt met een duurzaam resultaat.

Wil je nu graag doorpakken en actie ondernemen tegen ingegroeide haren? Onze ervaren huidtherapeuten staan voor je klaar! Wacht niet langer en neem nu de eerste stap naar een gladde huid. Maak vandaag nog een afspraak met de huidtherapeuten van De Laserkliniek voor een gratis eerste consult om te zien wat er voor jou mogelijk is.”

Geschreven door huidtherapeuten Manon & Lori

Ben jij benieuwd wat jij kunt doen om je huid te verbeteren?
Maak gerust een afspraak voor een gratis huidscan.