Vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering

Bij De Laserkliniek komen de huidtherapeutische behandelingen en lasertherapie met een medische indicatie in aanmerking voor een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Huidtherapie en lasertherapie zijn niet opgenomen in de basisverzekering. Het voordeel van een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering is dat er geen eigen risico op van toepassing is.

De huidtherapeutische behandelingen die voor vergoeding in aanmerking komen zijn: acnetherapie (vanaf zorgprofiel acnegraad 2), camouflagetherapie en overbeharing in het gezicht.

Voor de hoogte van de vergoeding kun je het beste in je eigen polisvoorwaarden kijken. Gemiddeld genomen ligt de vergoeding tussen de € 100,- en € 700,- per jaar. Elk jaar worden de voorwaarden en bedragen aangepast. Wij adviseren daarom aan het einde van het jaar te controleren en te vergelijken of een aanvullende zorgverzekering (nog) uit kan. Soms zijn de vergoedingen lager dan het bedrag dat je maandelijks extra moet gaan betalen. In dat geval is het gunstiger de behandelingen zelf te betalen. Twijfel je of iets wel of niet wordt vergoed, neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het indienen van de declaratie.

De Laserkliniek voldoet aan alle eisen

De Laserkliniek | Huidtherapie is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Deze inschrijvingen zijn nodig om de kwaliteit van de huidtherapeut te garanderen. Dit houdt in dat de huidtherapeut altijd bijgeschoold en bekend is met de nieuwste richtlijnen en ontwikkelingen. Dit zijn ook voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt om behandelingen te vergoeden.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Met welke medische indicaties is een vergoeding mogelijk?

De voorwaarden en eisen zijn per verzekeraar verschillend. Over het algemeen kun je een vergoeding krijgen met de volgende indicaties: overbeharing in het gezicht, pigmentvlekken of melasma in het gezicht, acne of acne rosacea, (acne)littekens in het gezicht en bij extreme kleurverschillen in het gezicht zoals bij een wijnvlek.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Huidtherapeuten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Sommige zorgverzekeraars stellen een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog wel verplicht om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Worden behandelingen door een schoonheidsspecialiste ook vergoed?

Voorheen werden behandelingen bij gespecialiseerde schoonheidsspecialistes soms vergoed. Zorgverzekeraars zijn hier tegenwoordig strenger in. Bij veel verzekeraars staat nu in de polisvoorwaarden dat een behandeling alleen vergoed wordt als deze wordt uitgevoerd door een huidtherapeut.

Wat is het voordeel van een huidtherapeut ten opzichte van een schoonheidsspecialist?

Het voordeel van een huidtherapeut ten opzichte van een schoonheidsspecialist is het opleidingsniveau en daarmee de medische kennis. Bij een huidtherapeut kun je rekenen op een zeer deskundig en betrouwbaar advies. Een huidtherapeut is een paramedicus met een hbo-opleiding die altijd is bijgeschoold en bekend met de nieuwe inzichten en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Bij De Laserkliniek voldoen we aan strenge eisen en we werken met een kwaliteitssysteem. We zijn lid van de beroepsvereniging NVH en we staan geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Ook hebben we een BIG-registratie en een samenwerkingsverband met artsen en andere disciplines.

Is een vergoeding altijd voordeliger?

Nee, helaas kan het voorkomen dat de vergoeding lager is dan het maandbedrag wat je extra moet betalen. Kijk in dat geval of je ook gebruik gaat maken van de overige vergoedingen of kies ervoor om de behandelingen zelf te betalen. Aangezien het zorgkosten zijn, kun je ze wel als zorgkosten opvoeren bij je belastingaangifte.

Blijft de vergoeding elk jaar gelijk?

Nee, zorgverzekeraars passen over het algemeen elk jaar hun voorwaarden aan. Het bedrag kan wijzigen, of een behandeling wordt volledig uit het pakket gehaald. Ook de eisen kunnen wijzigen; wel of geen verwijsbrief, de leeftijdsgrens, de ernst van de aandoening en welke aandoeningen. Lees daarom de polisvoorwaarden altijd goed door voordat je een nieuwe aanvullende zorgverzekering afsluit of van een vergoeding gebruik wilt gaan maken. Elk jaar rond half november maken zorgverzekeraars hun nieuwe voorwaarden voor het jaar erop bekend.

Zijn jullie aangesloten bij alle zorgverzekeraars?

Jazeker! Als zorgverleners zijn we erkend door alle zorgverzekeraars. De codes die gebruikt worden naar de zorgverzekeraar toe van zowel de zorgverleners als de praktijk staan op de factuur vermeld. Dit worden de AGB-codes genoemd.

Moet ik mijn factuur zelf indienen of doen jullie dat?

Nadat je bij ons een behandeling hebt ondergaan en de factuur hebt betaald, kun je deze zelf indienen bij je zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar beoordeelt de aanvraag en je kunt het bedrag binnen een paar dagen tot een week op je rekening verwachten.

Zijn onderhoudsbehandelingen nodig?

Over het algemeen is een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aan te raden, maar dit geldt eigenlijk voor elke huid. Dit is absoluut niet verplicht en alleen naar behoefte. Hou er rekening mee dat er uitlokkende factoren zijn, zoals zonlicht, roken, alcoholgebruik en temperatuurverschillen, die couperose versneld kunnen doen terugkomen.

Wil jij een mooie stralende huid?

Vraag een gratis huidscan aan