Melasma

Ontstaan er ineens pigmentvlekken op je voorhoofd, jukbeen of bovenlip? De donkere verkleuringen zien er grillig uit en zijn een typerend kenmerk dat je te maken hebt met melasma. Een onschuldige huidaandoening met een grote impact op je uiterlijk. Kun je de vlekken steeds moeilijker camoufleren? Wil je voorkomen dat de vlekken verergeren? Loop niet langer met pigmentvlekken rond! Maak een afspraak om deze vlekken te verminderen.

Bij De Laserkliniek zijn we gespecialiseerd in het behandelen van melasma. Met een intensief traject helpen we je jouw huid egaler en gezonder te maken, waardoor jij een rustiger huidbeeld krijgt. Melasma is helaas een chronische gevoeligheid die snel getriggerd wordt. Agressieve behandelingen zorgen slechts voor een tijdelijk effect of uiteindelijke verergering van de vlekken. Wees daarom kritisch door wie en hoe je je laat behandelen. Wij streven naar een langdurig resultaat met eerlijke adviezen en een brede kijk. Wij geloven in resultaatgericht behandelen, waarbij jijzelf zoveel mogelijk de touwtjes in handen hebt. Het stabiliseren van melasma is een grote uitdaging, maar door samen te werken behalen we mooie resultaten. Ben jij er klaar voor samen je pigmentvlekken aan te pakken?

Melasma

Wat levert de behandeling op?

verjongen huid

Je krijgt een egalere huid, waardoor jij je zekerder voelt

rosacea neus

Je huid krijgt minder (snel) pigmentvlekken, waardoor jij het vertrouwen in je huid terugkrijgt

pigmentvlekken

Je leert hoe je nieuwe pigmentvorming kunt voorkomen, zodat je niet nog meer pigmentvlekken krijgt.

verjongen huid

Je huid wordt rustiger en stralender, waardoor je minder of geen camouflage of make-up hoeft te gebruiken.

rosacea neus

Door intensieve huidverbeterende behandelingen en producten voorkom je huidveroudering zoals vlekjes, plekjes en rimpels.

pigmentvlekken

Je bent bewust van triggers en omgevingsfactoren op je huid, hierdoor maak je betere keuzes.

Gratis

Persoonlijke huidscan

We beoordelen je huid met de Observ520-huidscan op de aanwezigheid en diepte van je pigmentvlekken. Bij hyperpigmentatie is er sprake van een teveel aan melanine in de huid, waardoor donkere vlekken zichtbaar worden. Dit overtollige pigment kan zowel oppervlakkig als dieper in de huid zitten. Donkere vlekken die zijn ontstaan verdwijnen niet meer vanzelf. Aan de hand van een inspectie van de huid en de door jou ingevulde vragenlijst, stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Zo willen wij jou helpen je vlekken zo optimaal mogelijk te verminderen.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe werkt de behandeling?

Bij melasma zijn meerdere behandelingen nodig. Het traject bestaat uit behandelingen in de kliniek, huidproducten voor thuis en verandering in de omgang met zonlicht. De huidtherapeutische behandelingen bouwen op in intensiteit. We starten meestal eerst met medische peelings en de spot-out-behandeling. Ook werken we graag met de innovatieve Skinpen. In enkele gevallen maken we gebruik van lasertherapie en eventueel kan er als aanvulling medicatie geadviseerd worden. De huidtherapeut beslist samen met jou welke behandeloptie of welke combinatie van verschillende behandelingen het beste is voor jouw huid. Wij maken altijd een plan op maat, zodat we de beste resultaten behalen. Het komt geregeld voor dat cliënten aan het begin van een traject al tevreden zijn met het behaalde resultaat. Dan is het uiteraard niet nodig om zwaardere behandelingen te ondergaan. Wij zijn tevreden wanneer jij dat bent!

Reviews

“Zeer kundig en vriendelijk. Behandelen echt niet zomaar iets. De huidproducten doen echt wat voor je uiterlijk. De kwaliteit van mijn huid is enorm verbeterd. Heel erg blij mee!!!”

Michelle

Jouw investering

Bij de medische indicatie melasma is een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk. Je bent zelf verantwoordelijk voor het indienen van de factuur bij de verzekeraar. De Laserkliniek heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Kijk voor de actuele tarieven in de online-agenda. Wees je ervan bewust dat melasma een uitgebreide aanpak nodig heeft, waarbij de vergoeding meestal niet toereikend is voor alle behandelingen. Daarnaast worden de geadviseerde thuisproducten, los van camouflerende producten, meestal niet vergoed. De vrijblijvende intake is altijd kosteloos.

De eerste stap is het beschermen van je huid

Melasma is een huidaandoening waarmee steeds meer mensen ons weten te vinden. Het is een uitdagende hulpvraag, omdat melasma niet makkelijk te behandelen is. Gelukkig hebben wij de expertise in huis om jou veilig te kunnen helpen met deze vervelende huidaandoening. Het is een intensief traject, waarbij blijvende onderhoudsbehandelingen absoluut aan te raden zijn. Ook de manier waarop je met zonlicht omgaat is bepalend voor het behoud van de behandelresultaten. Eerlijke en transparante informatie vinden we bij De Laserkliniek erg belangrijk. Daarom geven wij onze cliënten altijd mee: daglicht is zonlicht, de beste antipigmentcrème is minimaal dagelijks een SPF 50 smeren! Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je het behaalde resultaat behoudt door dagelijks het hele jaar door je huid beschermen.

Zijn de behandelingen voor iedereen mogelijk?

Iedereen die aan een mooie huid wil werken is welkom. Tijdens de intake en tussentijds blijven we graag op de hoogte van wijzigingen in medicatie en je gezondheid. Bijvoorbeeld tijdens zwangerschap of bij het gebruik van bepaalde medicatie zoals een antibiotica mogen we namelijk alleen mildere behandelingen uitvoeren.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, bij melasma gebruiken we behandelmethodes die niet pijnlijk zijn. Een aantal intensievere behandelingen kunnen wel als gevoelig worden ervaren.

Wat kost een intake met huidscan?

Een uitgebreide intake met de Observ520-huidscan is eenmalig kosteloos en vrijblijvend.

Welke apparatuur zetten jullie in voor het verwijderen van pigmentvlekken bij melasma?

Medische peelings 

Met medische peelings vernieuwende we de huid gecontroleerd met zuren. Hierbij zijn meerdere behandelingen aan te raden. De tarieven liggen tussen de € 99,- en € 199,- per behandeling.

 

Spot-out-behandeling

De spot-out-behandeling is de enige diepere behandeling die uitermate geschikt is voor melasma en donkere huidtypes. Het werkt aan je gehele huidconditie: je huid wordt geëgaliseerd en gaat weer glanzen. De methode is gebaseerd op één of twee diepere behandelingen in de kliniek, waarna jij thuis zelf de behandeling afmaakt. Het speciale masker moet namelijk 6 tot 12 uur blijven zitten. Thuis zet je de behandeling voort gedurende 6 maanden met speciale spot-out-producten. Het tarief voor deze behandeling is € 395,- inclusief thuisproducten. Let op: de huid moet wel voorbehandeld zijn!

 

Medische microneedling

De medische Skinpen is onze alleskunner. Hij geeft je huid een ware collageenboost, waardoor je een sterkere huid krijgt van binnenuit. Het is het enige FDA-goedgekeurde microneedlingsysteem ter wereld. Perfect om fijne lijntjes, acnelittekens, huidoneffenheden zoals pigmentvlekken en verslapping te verzachten. Geschikt en veilig voor alle huidtypes. Het uiteindelijke resultaat zie je na ongeveer 12 tot 16 weken.

 

Camouflagetherapie

Met medische camouflageproducten van lycogel kun je op een doeltreffende manier je huid camoufleren, zonder dat deze wordt afgesloten. Een aanvullende zorgverzekering vergoedt deze producten.

 

Laser, IPL of Thulium

Met onze uitgebreide laserapparatuur behandelen we oppervlakkige pigmentvlekken in de huid. Helaas ligt bij melasma het pigment meestal ook dieper in de huid. Daarom is lasertherapie niet altijd geschikt. We beoordelen je huid om hiervan een inschatting te maken.

 

Of een combinatie van bovenstaande behandelingen.

Wat is de oorzaak van melasma?

De precieze oorzaak van melasma is nog onbekend. Wel is duidelijk dat er een overgevoeligheid ontstaat in de pigmentcellen voor daglicht, kunstmatige uv-straling, blauwlicht en soms hitte. Uitlokkende factoren van deze overgevoeligheid zijn: zwangerschap, pilgebruik, sommige anti-epileptische geneesmiddelen, erfelijke aanleg en bepaalde cosmetica met bijvoorbeeld parfum.

Is melasma hetzelfde als een zwangerschapsmasker?

Ja, melasma wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Deze term is wat verwarrend, omdat deze pigmentaandoening ook voorkomt zonder zwangerschap en zelfs bij mannen. We weten wel dat hormonale factoren meespelen en dat daarom zwangere vrouwen een grotere kans hebben om melasma te ontwikkelen.

Wat is de belangrijkste trigger?

De belangrijkste trigger van melasma is zonlicht. Hierdoor wordt je pigmentcel gestimuleerd om pigment aan te maken. In het geval van melasma is dit overgevoelig, waardoor je pigmentcel nog sneller en meer melanine (pigment) aanmaakt. Zonder zonlicht krijg je geen pigmentvlekken. Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont zelfs aan dat beeldschermlicht (blauw licht) en bij huidtype III en hoger, warmte (zoals bij saunabezoek) je pigmentcellen stimuleren om extra melanine aan te maken.

Wat is het verschil tussen pigmentvlekken en melasma?

Melasma is een chronische huidaandoening, waarbij de huid door hormonen een blijvende gevoeligheid heeft om te veel melanine aan te maken. Gelukkig zijn er steeds meer behandelopties om deze hardnekkige huidaandoening te behandelen. Waar pigmentvlekken relatief makkelijk te behandelen zijn, is melasma meer een uitdaging. 

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na de behandeling kan de huid roder zijn. Dit trekt binnen enkele uren weg. Bij diepere behandelingen kan schilfering, tijdelijke droogte of trekkerig gevoel een gewenste reactie zijn. Vooraf bespreken we altijd of en hoeveel hersteltijd er is na een behandeling. Na de meeste behandelingen kunnen we een camouflerend product aanbrengen van lycogel.

Heb ik een verwijsbrief nodig om een afspraak te maken?

Nee, een verwijzing is niet nodig. Huidtherapie is direct toegankelijk. Iedereen die wil werken aan een mooie huid is welkom.

Wat is het verschil tussen pigmentvlekken en melasma?

Melasma is een chronische huidaandoening waarbij de huid door hormonen een blijvende gevoeligheid heeft om te veel pigment aan te maken. Gelukkig zijn er steeds meer behandelopties om deze hardnekkige huidaandoening te behandelen. Waar pigmentvlekken relatief makkelijk te behandelen zijn, is melasma meer een uitdaging. 

Hoe gaat de betaling?

Per pin of gepast contant na de behandeling. Bij een medische indicatie dien je de factuur zelf in bij je aanvullende zorgverzekeraar. Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt, kun je de kosten opvoeren als overige zorgkosten bij je belastingaangifte.

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en schoonheidsspecialiste?

Een huidtherapeut heeft een hbo-studie gevolgd, is paramedicus, valt onder de wet BIG (beroepen in de gezondheidszorg), draagt een beschermde titel en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Bij medische indicaties is een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk. Een huidtherapeut richt zich op huidverbetering en huidproblematiek. Een schoonheidsspecialist heeft over het algemeen een mbo-diploma en richt zich op de verzorging en verfraaiing van de gezonde huid en heeft geen beschermde titel.

Ik heb geen huidproblemen, kan ik dan ook bij De Laserkliniek terecht?

Absoluut! Iedereen die graag een mooie huid wil of preventief een huidbehandeling wenst gericht op huidverbetering is welkom.

Wil jij een mooie
egale huid?

Melasma

Ontstaan er ineens pigmentvlekken op je voorhoofd, jukbeen of bovenlip? De donkere verkleuringen zien er grillig uit en zijn een typerend kenmerk dat je te maken hebt met melasma. Een onschuldige huidaandoening met een grote impact op je uiterlijk. Kun je de vlekken steeds moeilijker camoufleren? Wil je voorkomen dat de vlekken verergeren? Loop niet langer met pigmentvlekken rond! Maak een afspraak om deze vlekken te verminderen.

Bij De Laserkliniek zijn we gespecialiseerd in het behandelen van melasma. Met een intensief traject helpen we je jouw huid egaler en gezonder te maken, waardoor jij een rustiger huidbeeld krijgt. Melasma is helaas een chronische gevoeligheid die snel getriggerd wordt. Agressieve behandelingen zorgen slechts voor een tijdelijk effect of uiteindelijke verergering van de vlekken. Wees daarom kritisch door wie en hoe je je laat behandelen. Wij streven naar een langdurig resultaat met eerlijke adviezen en een brede kijk. Wij geloven in resultaatgericht behandelen, waarbij jijzelf zoveel mogelijk de touwtjes in handen hebt. Het stabiliseren van melasma is een grote uitdaging, maar door samen te werken behalen we mooie resultaten. Ben jij er klaar voor samen je pigmentvlekken aan te pakken?

Melasma

Wat levert de behandeling op?

verjongen huid

Je krijgt een egalere huid, waardoor jij je zekerder voelt.

rosacea neus

Je leert hoe je nieuwe pigmentvorming kunt voorkomen, zodat je niet nog meer pigmentvlekken krijgt.

pigmentvlekken

Je huid voelt en is zichtbaar gladder en zachter, waardoor je er jonger uitziet.

pigmentvlekken

Je huid krijgt minder (snel) pigmentvlekken, waardoor jij het vertrouwen in je huid terugkrijgt.

verjongen huid

Je huid wordt rustiger en stralender, waardoor je minder of geen camouflage of make-up hoeft te gebruiken.

rosacea neus

Door intensieve huidverbeterende behandelingen en producten voorkom je huidveroudering zoals vlekjes, plekjes en rimpels.

Gratis persoonlijke huidscan

We beoordelen je huid met de Observ520-huidscan op de aanwezigheid en diepte van je pigmentvlekken. Bij hyperpigmentatie is er sprake van een teveel aan melanine in de huid, waardoor donkere vlekken zichtbaar worden. Dit overtollige pigment kan zowel oppervlakkig als dieper in de huid zitten. Donkere vlekken die zijn ontstaan verdwijnen niet meer vanzelf. Aan de hand van een inspectie van de huid en de door jou ingevulde vragenlijst, stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Zo willen wij jou helpen je vlekken zo optimaal mogelijk te verminderen.

De Laserkliniek in Groningen

Hoe werkt de behandeling?

Bij melasma zijn meerdere behandelingen nodig. Het traject bestaat uit behandelingen in de kliniek, huidproducten voor thuis en verandering in de omgang met zonlicht. De huidtherapeutische behandelingen bouwen op in intensiteit. We starten meestal eerst met medische peelings en de spot-out-behandeling. Ook werken we graag met de innovatieve Skinpen. In enkele gevallen maken we gebruik van lasertherapie en eventueel kan er als aanvulling medicatie geadviseerd worden. De huidtherapeut beslist samen met jou welke behandeloptie of welke combinatie van verschillende behandelingen het beste is voor jouw huid. Wij maken altijd een plan op maat, zodat we de beste resultaten behalen. Het komt geregeld voor dat cliënten aan het begin van een traject al tevreden zijn met het behaalde resultaat. Dan is het uiteraard niet nodig om zwaardere behandelingen te ondergaan. Wij zijn tevreden wanneer jij dat bent!

Jouw investering

Bij de medische indicatie melasma is een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk. Je bent zelf verantwoordelijk voor het indienen van de factuur bij de verzekeraar. De Laserkliniek heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Kijk voor de actuele tarieven in de online-agenda. Wees je ervan bewust dat melasma een uitgebreide aanpak nodig heeft, waarbij de vergoeding meestal niet toereikend is voor alle behandelingen. Daarnaast worden de geadviseerde thuisproducten, los van camouflerende producten, meestal niet vergoed. De vrijblijvende intake is altijd kosteloos.

De eerste stap is het beschermen van je huid

Melasma is een huidaandoening waarmee steeds meer mensen ons weten te vinden. Het is een uitdagende hulpvraag, omdat melasma niet makkelijk te behandelen is. Gelukkig hebben wij de expertise in huis om jou veilig te kunnen helpen met deze vervelende huidaandoening. Het is een intensief traject, waarbij blijvende onderhoudsbehandelingen absoluut aan te raden zijn. Ook de manier waarop je met zonlicht omgaat is bepalend voor het behoud van de behandelresultaten. Eerlijke en transparante informatie vinden we bij De Laserkliniek erg belangrijk. Daarom geven wij onze cliënten altijd mee: daglicht is zonlicht, de beste antipigmentcrème is minimaal dagelijks een SPF 50 smeren! Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je het behaalde resultaat behoudt door dagelijks het hele jaar door je huid beschermen.

Zijn de behandelingen voor iedereen mogelijk?

Iedereen die aan een mooie huid wil werken is welkom. Tijdens de intake en tussentijds blijven we graag op de hoogte van wijzigingen in medicatie en je gezondheid. Bijvoorbeeld tijdens zwangerschap of bij het gebruik van bepaalde medicatie zoals een antibiotica mogen we namelijk alleen mildere behandelingen uitvoeren.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, bij melasma gebruiken we behandelmethodes die niet pijnlijk zijn. Een aantal intensievere behandelingen kunnen wel als gevoelig worden ervaren.

Wat kost een intake met huidscan?

Een uitgebreide intake met de Observ520-huidscan is eenmalig kosteloos en vrijblijvend.

Welke apparatuur zetten jullie in voor het verwijderen van pigmentvlekken bij melasma?

Medische peelings 

Met medische peelings vernieuwende we de huid gecontroleerd met zuren. Hierbij zijn meerdere behandelingen aan te raden. De tarieven liggen tussen de € 99,- en € 199,- per behandeling.

 

Spot-out-behandeling

De spot-out-behandeling is de enige diepere behandeling die uitermate geschikt is voor melasma en donkere huidtypes. Het werkt aan je gehele huidconditie: je huid wordt geëgaliseerd en gaat weer glanzen. De methode is gebaseerd op één of twee diepere behandelingen in de kliniek, waarna jij thuis zelf de behandeling afmaakt. Het speciale masker moet namelijk 6 tot 12 uur blijven zitten. Thuis zet je de behandeling voort gedurende 6 maanden met speciale spot-out-producten. Het tarief voor deze behandeling is € 395,- inclusief thuisproducten. Let op: de huid moet wel voorbehandeld zijn!

 

Medische microneedling

De medische Skinpen is onze alleskunner. Hij geeft je huid een ware collageenboost, waardoor je een sterkere huid krijgt van binnenuit. Het is het enige FDA-goedgekeurde microneedlingsysteem ter wereld. Perfect om fijne lijntjes, acnelittekens, huidoneffenheden zoals pigmentvlekken en verslapping te verzachten. Geschikt en veilig voor alle huidtypes. Het uiteindelijke resultaat zie je na ongeveer 12 tot 16 weken.

 

Camouflagetherapie

Met medische camouflageproducten van lycogel kun je op een doeltreffende manier je huid camoufleren, zonder dat deze wordt afgesloten. Een aanvullende zorgverzekering vergoedt deze producten.

 

Laser, IPL of Thulium

Met onze uitgebreide laserapparatuur behandelen we oppervlakkige pigmentvlekken in de huid. Helaas ligt bij melasma het pigment meestal ook dieper in de huid. Daarom is lasertherapie niet altijd geschikt. We beoordelen je huid om hiervan een inschatting te maken.

 

Of een combinatie van bovenstaande behandelingen.

Wat is de oorzaak van melasma?

De precieze oorzaak van melasma is nog onbekend. Wel is duidelijk dat er een overgevoeligheid ontstaat in de pigmentcellen voor daglicht, kunstmatige uv-straling, blauwlicht en soms hitte. Uitlokkende factoren van deze overgevoeligheid zijn: zwangerschap, pilgebruik, sommige anti-epileptische geneesmiddelen, erfelijke aanleg en bepaalde cosmetica met bijvoorbeeld parfum.

Is melasma hetzelfde als een zwangerschapsmasker?

Ja, melasma wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Deze term is wat verwarrend, omdat deze pigmentaandoening ook voorkomt zonder zwangerschap en zelfs bij mannen. We weten wel dat hormonale factoren meespelen en dat daarom zwangere vrouwen een grotere kans hebben om melasma te ontwikkelen.

Wat is de belangrijkste trigger?

De belangrijkste trigger van melasma is zonlicht. Hierdoor wordt je pigmentcel gestimuleerd om pigment aan te maken. In het geval van melasma is dit overgevoelig, waardoor je pigmentcel nog sneller en meer melanine (pigment) aanmaakt. Zonder zonlicht krijg je geen pigmentvlekken. Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont zelfs aan dat beeldschermlicht (blauw licht) en bij huidtype III en hoger, warmte (zoals bij saunabezoek) je pigmentcellen stimuleren om extra melanine aan te maken.

Wat is het verschil tussen pigmentvlekken en melasma?

Melasma is een chronische huidaandoening, waarbij de huid door hormonen een blijvende gevoeligheid heeft om te veel melanine aan te maken. Gelukkig zijn er steeds meer behandelopties om deze hardnekkige huidaandoening te behandelen. Waar pigmentvlekken relatief makkelijk te behandelen zijn, is melasma meer een uitdaging. 

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na de behandeling kan de huid roder zijn. Dit trekt binnen enkele uren weg. Bij diepere behandelingen kan schilfering, tijdelijke droogte of trekkerig gevoel een gewenste reactie zijn. Vooraf bespreken we altijd of en hoeveel hersteltijd er is na een behandeling. Na de meeste behandelingen kunnen we een camouflerend product aanbrengen van lycogel.

Heb ik een verwijsbrief nodig om een afspraak te maken?

Nee, een verwijzing is niet nodig. Huidtherapie is direct toegankelijk. Iedereen die wil werken aan een mooie huid is welkom.

Wat is het verschil tussen pigmentvlekken en melasma?

Melasma is een chronische huidaandoening waarbij de huid door hormonen een blijvende gevoeligheid heeft om te veel pigment aan te maken. Gelukkig zijn er steeds meer behandelopties om deze hardnekkige huidaandoening te behandelen. Waar pigmentvlekken relatief makkelijk te behandelen zijn, is melasma meer een uitdaging. 

Hoe gaat de betaling?

Per pin of gepast contant na de behandeling. Bij een medische indicatie dien je de factuur zelf in bij je aanvullende zorgverzekeraar. Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt, kun je de kosten opvoeren als overige zorgkosten bij je belastingaangifte.

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en schoonheidsspecialiste?

Een huidtherapeut heeft een hbo-studie gevolgd, is paramedicus, valt onder de wet BIG (beroepen in de gezondheidszorg), draagt een beschermde titel en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Bij medische indicaties is een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk. Een huidtherapeut richt zich op huidverbetering en huidproblematiek. Een schoonheidsspecialist heeft over het algemeen een mbo-diploma en richt zich op de verzorging en verfraaiing van de gezonde huid en heeft geen beschermde titel.

Ik heb geen huidproblemen, kan ik dan ook bij De Laserkliniek terecht?

Absoluut! Iedereen die graag een mooie huid wil of preventief een huidbehandeling wenst gericht op huidverbetering is welkom.

Wil jij een mooie egale huid?