Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkere verkleuringen in de huid. Ze maken je huid oneffen en komen naarmate je ouder wordt steeds meer voor. Ook zonlicht veroorzaakt pigmentvlekken. Herken jij dit ook?

Wanneer je je huid langdurig blootstelt aan zonlicht, UVA of blauw licht van je beeldscherm, maakt je huid meer pigment aan. Pigment wordt in de medische wereld melanine genoemd. Melanine vormt zich in de huid als reactie op uv-licht, maar ook bepaalde triggers kunnen overmatige productie van melanine veroorzaken. Het gevolg is pigmentverkleuring.

De huidschade die uv-licht op langere termijn geeft, noemen we ook wel zonschade. Zonschade zorgt voor pigmentvlekken, roodheid, couperose en verslapping van de huid. Met een huidtherapeutische pigmentbehandeling kunnen wij je van pigmentvlekken verlossen!

Pigmentvlekken

Wat levert de behandeling op?

verjongen huid

Je krijgt een egalere en meer rustige huid.

rosacea neus

Je krijgt minder pigmentvlekken.

pigmentvlekken

Je huid oogt jonger.

Gratis

Persoonlijke huidscan

Allereerst beoordelen we je huid met de Observ520-huidscan op de aanwezigheid en diepte van je pigmentvlekken. Bij hyperpigmentatie is er sprake van een teveel aan melanine in de huid, wat de vlekken veroorzaakt. Dit overtollige pigment kan zowel oppervlakkig als dieper in de huid zitten. Pigmentvlekken verdwijnen niet meer vanzelf. Met huidtherapeutische behandelingen kunnen we de pigmentvlekken wel verminderen. Naast de inspectie van je huid krijg je van ons een vragenlijst. Daarmee maken we samen een persoonlijk behandelplan, om jou optimaal van je pigmentvlekken af te helpen.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe werkt de behandeling?

Bij pigmentvlekken zijn er meerdere behandelopties. Laserbehandelingen voor de diepere pigmentvlekken, medische peelings die de huid vernieuwen en de Skinpen. Dit apparaat is een alleskunner en versterkt onder andere je huid. De huidtherapeut beslist samen met jou welke behandeloptie of combinatie het beste is voor jouw huidwens of -aandoening. 

Reviews

“Zeer kundig en vriendelijk. Behandelen echt niet zomaar iets. De huidproducten doen echt wat voor je uiterlijk. De kwaliteit van mijn huid is enorm verbeterd. Heel erg blij mee!!!”

Michelle

Manon heb ik leren kennen als een zeer kundige huidtherapeute met passie voor haar vak en oog voor detail. Ze is up to date, benaderbaar in het contact en weet goed waar ze het over heeft. Bij Manon heb ik een pigmentbehandeling gedaan en met succes! Na een week was het lijntje om mijn mond verdwenen. Sindsdien gebruik ik alleen nog maar de producten die Manon mij aanreikt. Een aanrader dus!

Nynke van der Stal

Manon is kundig, werkt zorgvuldig en neemt de tijd voor je. Ze geeft een duidelijke uitleg over de behandeling(en). Tot nu toe ben ik erg tevreden over het resultaat.Ik ben blij met mijn huidtherapeut!

Marlies Petit

 

Ik ben super tevreden over mijn behandelingen bij Manon. Manon is een kundige huidtherapeute en weet heel goed wat het beste voor je huid is. Ze legt goed uit wat je mag verwachten van de behandeling en het resultaat dat het gaat opleveren. Daarnaast werkt ze met de nieuwste technieken en nieuwste lasers waardoor de behandelingen ook nog de beste zijn die je op dit moment kunt krijgen. Een aanrader voor iedereen die lief wil zijn voor haar of zijn huid.

Marieke

Ben erg blij met Manon haar kundigheid. Weet waar ze over praat. En erg vriendelijk. Een echte aanrader.

Betty

Veel voorkomende huidvragen

Wij krijgen veel vragen om huidproblemen of tekenen van veroudering aan te pakken, maar ook preventieve huidvragen om huidproblemen of huidveroudering te voorkomen. Veelvoorkomende huidvragen zijn:

 • Huidveroudering verminderen
 • Acnelittekens verminderen
 • Fijne lijntjes verminderen of tegengaan
 • Huid versterken en verstrakken
 • Huidoneffenheden verwijderen
 • Grove poriën behandelen
 • Pigmentvlekken verwijderen
 • Roodheid verminderen
 • Een doffe huid verminderen
 • Huidverkleuringen tegengaan

 

Jouw investering

De investering is afhankelijk van het soort behandeling en het aantal behandelingen dat je nodig hebt. Je bepaalt zelf welk resultaat voor jou voldoende is en geeft aan wat jouw budget is.

Bij de medische indicatie melasma is een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Bekijk de voorwaarden in je zorgverzekeringspolis. De factuur van de behandeling dien je zelf in bij de verzekeraar. De Laserkliniek heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Kijk voor de actuele tarieven in de online-agenda.

christianne veenema

Meer dan symptoombestrijding

Pigmentvlekken door zonschade zien we heel vaak en kunnen we meestal snel en effectief behandelen. Hoe je na de behandeling met zonlicht omgaat, bepaalt het behoud van de behandelresultaten. Daarom geven we aan onze cliënten altijd mee: daglicht is zonlicht, de beste pigmentonderdrukker is dagelijks tenminste een crème met SPF 50 smeren! Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je het behaalde resultaat behoudt en blijf dagelijks het hele jaar door je huid beschermen. Bij melasma is een behandeltraject veel intensiever. Hierbij is blijvend onderhoud nodig om het pigment te stabiliseren. Ook is het productadvies veel uitgebreider. Eerlijke en transparante informatie geven vinden we bij De Laserkliniek ontzettend belangrijk.

 

Zijn de behandelingen voor iedereen mogelijk?

Iedereen die aan een mooie huid wil werken is welkom. Wel zijn er een aantal redenen waardoor wij alleen mildere behandelingen uitvoeren. Bijvoorbeeld bij zwangerschap of gebruik van bepaalde medicatie zoals antibiotica.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, over het algemeen is de behandeling niet pijnlijk, maar huidtherapeutische behandelingen worden soms wel als gevoelig ervaren.

Wat kost een intake met huidscan?

Een uitgebreide intake met de Observ520-huidscan is eenmalig kosteloos en vrijblijvend.

Welke apparatuur zetten jullie in voor het verwijderen van pigmentvlekken?

Laser
Met onze krachtige Clarity2-laser behandelen we diepere pigmentvlekken in de huid. De tarieven van deze behandeling liggen tussen de € 69,- voor een enkele pigmentvlekken tot € 229,- voor het gehele gezicht.

Photofacial

Met de speciale IPL behandelen we oppervlakkig pigment samen met oppervlakkige bloedvaatjes. Dit combineren wij graag met een milde peeling. Voor het hele gezicht is het actietarief € 229,-. Na één behandeling kun je al een mooie verbetering zien. Door de warmteontwikkeling is deze behandeling voor melasma minder geschikt.

Thulium laser

Deze laser heeft de bijnaam babyfacelaser. Dit is het neusje van de zalm om je poriën te verfijnen & oppervakkig pigment op een milde manier te verminderen. Deze laser mag zelfs in de zomermaanden uitgevoerd worden. Net als met microneedling is het resultaat na een aantal weken pas zichtbaar. Ook deze behandeling valt binnen het actietarief van 229 euro! adviesprijs 349 euro.

Medische peelings 

Met medische peelings vernieuwen we de huid gecontroleerd met zuren. Hierbij adviseren wij meerdere behandelingen te ondergaan. De tarieven liggen tussen de € 119,- en € 330,-.

Spot out-behandeling

De enige diepere behandeling die uitermate geschikt is voor melasma en donkere huidtypes. Werkt aan je hele huidconditie, waardoor je huid egaler wordt en meer glanst. De methode is gebaseerd op één of twee diepere behandeling in de kliniek, waarna jij thuis zelf de behandeling afmaakt. Het speciale masker moet 6-12 uur blijven zitten. Thuis zet je de behandeling voort gedurende 6 maanden met speciale spot out-producten. Het tarief voor deze behandeling is € 395,- inclusief thuisproducten. Let op: wij moeten je huid wel altijd voorbehandelen!

Medische microneedling

De medische Skinpen is onze alleskunner. Hij geeft je huid een ware collageenboost, waardoor je van binnenuit een sterkere huid krijgt. Het is het enige FDA-goedgekeurde microneedlingsysteem ter wereld. Perfect om fijne lijntjes, acnelittekens, huidoneffenheden zoals pigmentvlekken en huidverslapping te verzachten. Geschikt en veilig voor alle huidtypes! Het uiteindelijke resultaat zie je na ongeveer 12 tot 16 weken.

Of een combinatie van bovenstaande methoden. Je krijgt altijd een advies op maat en de meest geschikte behandeling wordt in overleg gekozen.

Ik heb geen huidproblemen, kan ik dan ook bij je terecht?

Absoluut! Iedereen die graag een mooie huid wil of preventief een huidbehandeling wenst gericht op huidverbetering is welkom.

Ik heb een feestje of bruiloft, kan ik dan ook bij je terecht?

Om ervoor te zorgen dat je huid er fantastisch uitziet op een speciaal moment in je leven, is het verstandig een paar maanden voor deze datum alvast een afspraak te maken. Zo kunnen we samen kijken welke mogelijkheden er zijn voor jouw mooiste huid!

Kun je alle huidproblemen oplossen?

Helaas kunnen we niet toveren. Binnen de huidtherapie zijn we expert in licht- en laserbehandelingen, medische peelings en combinatiebehandelingen, maar hiermee kunnen we niet alle huidproblemen volledig oplossen. De huid is ons grootste orgaan en veel verschillende invloeden spelen mee bij huidproblemen. Wat we wel doen als we jouw huidprobleem niet kunnen oplossen is jou handvaten geven: doorsturen naar de juiste specialist, huisarts, dermatoloog of orthomoleculair voedingsdeskundige. Een bredere kijk en aanpak is bij complexe huidproblemen wenselijk.

Is een laser onveilig voor je gezondheid?

De lasers waarmee wij bij De Laserkliniek werken hebben een medische CE-keuring en zijn FDA goedgekeurd. De lasers voldoen daarmee aan strenge eisen op het gebied van veiligheid. Daarnaast word je behandeld door een ervaren BIG-geregistreerde huidtherapeut. Met de juiste apparatuur en kennis ben je in veilige handen. Helaas zien we dit bij andere huidklinieken of salons regelmatig misgaan. Wees kritisch met welke apparatuur en door welke behandelaar je laat behandelen, want je hebt maar één huid!

Welke apparatuur zetten jullie in bij een gezichtsbehandeling?

LED-therapie
Met low level energie kun je op een veilige manier je huidcellen stimuleren zich te vernieuwen, zodat je huid sterker en egaler wordt. De LED combineren we het liefst met een diepere behandeling en medische peelings voor een optimaal resultaat. Bij een gevoelig huid kan een enkele behandeling al een mooie start zijn.

 Medische microneedling
De medische Skinpen geeft je een collageenboost in je diepere huidlagen, waardoor je een sterke huid krijgt van binnenuit. Het is het enige FDA-goedgekeurde microneedlingsysteem ter wereld. Perfect om fijne lijntjes, acnelittekens, huidoneffenheden en verslapping te verzachten. Geschikt en veilig voor alle huidtypes! Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 12 tot 16 weken zichtbaar.

Babyface-laser
Dit is de enige intensieve gefractioneerde laserbehandeling zonder zichtbare hersteltijd. Deze behandeling geeft zichtbare verbetering van de huidskleur, -structuur en -doorlaatbaarheid. We kunnen deze behandeling ook veilig inzetten tijdens de zomermaanden en is uniek in Nederland!

 Photofacial
Om roodheid en donkere vlekken in de huid te verminderen gebruiken we een IPL-techniek. Deze allround behandeling zorgt voor vermindering van zichtbare bloedvaatjes en pigmentvlekken. Vaak is er al na één behandeling resultaat zichtbaar.

 ND-YAG-laser
Bij grotere en diepere bloedvaatjes in het gezicht gebruiken we onze krachtige ND-YAG-laser. Hiermee kunnen we doeltreffend diepere, paarse vaatjes en pigmentvlekken behandelen.

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor pigmentvlekken ontstaan. Denk aan langdurige blootstelling aan zonlicht, de zonnebank en te weinig zonbescherming. Ook door wondjes aan de huid, bepaalde medicatie, hormonale veranderingen of zwangerschap kunnen pigmentvlekken ontstaan. In dit laatste geval spreken we van een zwangerschapsmasker ofwel melasma.

Wat is het verschil tussen pigmentvlekken en melasma?

Melasma is een chronische huidaandoening waarbij de huid door hormonen een blijvende gevoeligheid heeft om te veel pigment aan te maken. Gelukkig zijn er steeds meer behandelopties om deze hardnekkige huidaandoening te behandelen. Waar pigmentvlekken relatief makkelijk te behandelen zijn, is melasma meer een uitdaging. 

Wil jij een mooie
egale huid?

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkere verkleuringen in de huid. Ze maken je huid oneffen en komen naarmate je ouder wordt steeds meer voor. Ook zonlicht veroorzaakt pigmentvlekken. Herken jij dit ook?

Wanneer je je huid langdurig blootstelt aan zonlicht, UVA of blauw licht van je beeldscherm, maakt je huid meer pigment aan. Pigment wordt in de medische wereld melanine genoemd. Melanine vormt zich in de huid als reactie op uv-licht, maar ook bepaalde triggers kunnen overmatige productie van melanine veroorzaken. Het gevolg is pigmentverkleuring.

De huidschade die uv-licht op langere termijn geeft, noemen we ook wel zonschade. Zonschade zorgt voor pigmentvlekken, roodheid, couperose en verslapping van de huid. Met een huidtherapeutische pigmentbehandeling kunnen wij je van pigmentvlekken verlossen!

Pigmentvlekken

Wat levert de behandeling op?

verjongen huid

Je krijgt een egalere en meer rustige huid.

rosacea neus

Je krijgt minder pigmentvlekken.

pigmentvlekken

Je huid oogt jonger.

Gratis persoonlijke huidscan

Allereerst beoordelen we je huid met de Observ520-huidscan op de aanwezigheid en diepte van je pigmentvlekken. Bij hyperpigmentatie is er sprake van een teveel aan melanine in de huid, wat de vlekken veroorzaakt. Dit overtollige pigment kan zowel oppervlakkig als dieper in de huid zitten. Pigmentvlekken verdwijnen niet meer vanzelf. Met huidtherapeutische behandelingen kunnen we de pigmentvlekken wel verminderen. Naast de inspectie van je huid krijg je van ons een vragenlijst. Daarmee maken we samen een persoonlijk behandelplan, om jou optimaal van je pigmentvlekken af te helpen.

De Laserkliniek Groningen

Hoe werkt de behandeling?

Bij pigmentvlekken zijn er meerdere behandelopties. Laserbehandelingen voor de diepere pigmentvlekken, medische peelings die de huid vernieuwen en de Skinpen. Dit apparaat is een alleskunner en versterkt onder andere je huid. De huidtherapeut beslist samen met jou welke behandeloptie of combinatie het beste is voor jouw huidwens of -aandoening. 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Veelvoorkomende huidvragen

Wij krijgen veel vragen om huidproblemen of tekenen van veroudering aan te pakken, maar ook preventieve huidvragen om huidproblemen of huidveroudering te voorkomen. Veelvoorkomende huidvragen zijn:

 • Huidveroudering verminderen
 • Acnelittekens verminderen
 • Fijne lijntjes verminderen of tegengaan
 • Huid versterken en verstrakken
 • Huidoneffenheden verwijderen
 • Grove poriën behandelen
 • Pigmentvlekken verwijderen
 • Roodheid verminderen
 • Een doffe huid verminderen
 • Huidverkleuringen tegengaan

 

Jouw investering

De investering is afhankelijk van het soort behandeling en het aantal behandelingen dat je nodig hebt. Je bepaalt zelf welk resultaat voor jou voldoende is en geeft aan wat jouw budget is.

Bij de medische indicatie melasma is een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Bekijk de voorwaarden in je zorgverzekeringspolis. De factuur van de behandeling dien je zelf in bij de verzekeraar. De Laserkliniek heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Kijk voor de actuele tarieven in de online-agenda.

christianne veenema

Meer dan symptoombestrijding

Pigmentvlekken door zonschade zien we heel vaak en kunnen we meestal snel en effectief behandelen. Hoe je na de behandeling met zonlicht omgaat, bepaalt het behoud van de behandelresultaten. Daarom geven we aan onze cliënten altijd mee: daglicht is zonlicht, de beste pigmentonderdrukker is dagelijks tenminste een crème met SPF 50 smeren! Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je het behaalde resultaat behoudt en blijf dagelijks het hele jaar door je huid beschermen. Bij melasma is een behandeltraject veel intensiever. Hierbij is blijvend onderhoud nodig om het pigment te stabiliseren. Ook is het productadvies veel uitgebreider. Eerlijke en transparante informatie geven vinden we bij De Laserkliniek ontzettend belangrijk.

 

Zijn de behandelingen voor iedereen mogelijk?

Iedereen die aan een mooie huid wil werken is welkom. Wel zijn er een aantal redenen waardoor wij alleen mildere behandelingen uitvoeren. Bijvoorbeeld bij zwangerschap of gebruik van bepaalde medicatie zoals antibiotica.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, over het algemeen is de behandeling niet pijnlijk, maar huidtherapeutische behandelingen worden soms wel als gevoelig ervaren.

Wat kost een intake met huidscan?

Een uitgebreide intake met de Observ520-huidscan is eenmalig kosteloos en vrijblijvend.

Welke apparatuur zetten jullie in voor het verwijderen van pigmentvlekken?

Laser
Met onze krachtige Clarity2-laser behandelen we diepere pigmentvlekken in de huid. De tarieven van deze behandeling liggen tussen de € 89,- voor een enkele pigmentvlekken tot € 229,- voor het gehele gezicht.

Photofacial

Met de speciale IPL behandelen we oppervlakkig pigment samen met oppervlakkige bloedvaatjes. Dit combineren wij graag met een milde peeling. Voor het hele gezicht is het actietarief € 229,-. Na één behandeling kun je al een mooie verbetering zien. Door de warmteontwikkeling is deze behandeling voor melasma minder geschikt.

Thulium laser

Deze laser heeft de bijnaam babyfacelaser. Dit is het neusje van de zalm om je poriën te verfijnen & oppervakkig pigment op een milde manier te verminderen. Deze laser mag zelfs in de zomermaanden uitgevoerd worden. Net als met microneedling is het resultaat na een aantal weken pas zichtbaar. Ook deze behandeling valt binnen het actietarief van 229 euro! adviesprijs 349 euro.

Medische peelings 

Met medische peelings vernieuwen we de huid gecontroleerd met zuren. Hierbij adviseren wij meerdere behandelingen te ondergaan. De tarieven liggen tussen de € 119,- en € 330,-.

Spot out-behandeling

De enige diepere behandeling die uitermate geschikt is voor melasma en donkere huidtypes. Werkt aan je hele huidconditie, waardoor je huid egaler wordt en meer glanst. De methode is gebaseerd op één of twee diepere behandeling in de kliniek, waarna jij thuis zelf de behandeling afmaakt. Het speciale masker moet 6-12 uur blijven zitten. Thuis zet je de behandeling voort gedurende 6 maanden met speciale spot out-producten. Het tarief voor deze behandeling is € 395,- inclusief thuisproducten. Let op: wij moeten je huid wel altijd voorbehandelen!

Medische microneedling

De medische Skinpen is onze alleskunner. Hij geeft je huid een ware collageenboost, waardoor je van binnenuit een sterkere huid krijgt. Het is het enige FDA-goedgekeurde microneedlingsysteem ter wereld. Perfect om fijne lijntjes, acnelittekens, huidoneffenheden zoals pigmentvlekken en huidverslapping te verzachten. Geschikt en veilig voor alle huidtypes! Het uiteindelijke resultaat zie je na ongeveer 12 tot 16 weken.

Of een combinatie van bovenstaande methoden. Je krijgt altijd een advies op maat en de meest geschikte behandeling wordt in overleg gekozen.

Ik heb geen huidproblemen, kan ik dan ook bij je terecht?

Absoluut! Iedereen die graag een mooie huid wil of preventief een huidbehandeling wenst gericht op huidverbetering is welkom.

Ik heb een feestje of bruiloft, kan ik dan ook bij je terecht?

Om ervoor te zorgen dat je huid er fantastisch uitziet op een speciaal moment in je leven, is het verstandig een paar maanden voor deze datum alvast een afspraak te maken. Zo kunnen we samen kijken welke mogelijkheden er zijn voor jouw mooiste huid!

Kun je alle huidproblemen oplossen?

Helaas kunnen we niet toveren. Binnen de huidtherapie zijn we expert in licht- en laserbehandelingen, medische peelings en combinatiebehandelingen, maar hiermee kunnen we niet alle huidproblemen volledig oplossen. De huid is ons grootste orgaan en veel verschillende invloeden spelen mee bij huidproblemen. Wat we wel doen als we jouw huidprobleem niet kunnen oplossen is jou handvaten geven: doorsturen naar de juiste specialist, huisarts, dermatoloog of orthomoleculair voedingsdeskundige. Een bredere kijk en aanpak is bij complexe huidproblemen wenselijk.

Is een laser onveilig voor je gezondheid?

De lasers waarmee wij bij De Laserkliniek werken hebben een medische CE-keuring en zijn FDA goedgekeurd. De lasers voldoen daarmee aan strenge eisen op het gebied van veiligheid. Daarnaast word je behandeld door een ervaren BIG-geregistreerde huidtherapeut. Met de juiste apparatuur en kennis ben je in veilige handen. Helaas zien we dit bij andere huidklinieken of salons regelmatig misgaan. Wees kritisch met welke apparatuur en door welke behandelaar je laat behandelen, want je hebt maar één huid!

Welke apparatuur zetten jullie in bij een gezichtsbehandeling?

LED-therapie
Met low level energie kun je op een veilige manier je huidcellen stimuleren zich te vernieuwen, zodat je huid sterker en egaler wordt. De LED combineren we het liefst met een diepere behandeling en medische peelings voor een optimaal resultaat. Bij een gevoelig huid kan een enkele behandeling al een mooie start zijn.

 Medische microneedling
De medische Skinpen geeft je een collageenboost in je diepere huidlagen, waardoor je een sterke huid krijgt van binnenuit. Het is het enige FDA-goedgekeurde microneedlingsysteem ter wereld. Perfect om fijne lijntjes, acnelittekens, huidoneffenheden en verslapping te verzachten. Geschikt en veilig voor alle huidtypes! Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 12 tot 16 weken zichtbaar.

Babyface-laser
Dit is de enige intensieve gefractioneerde laserbehandeling zonder zichtbare hersteltijd. Deze behandeling geeft zichtbare verbetering van de huidskleur, -structuur en -doorlaatbaarheid. We kunnen deze behandeling ook veilig inzetten tijdens de zomermaanden en is uniek in Nederland!

 Photofacial
Om roodheid en donkere vlekken in de huid te verminderen gebruiken we een IPL-techniek. Deze allround behandeling zorgt voor vermindering van zichtbare bloedvaatjes en pigmentvlekken. Vaak is er al na één behandeling resultaat zichtbaar.

 ND-YAG-laser
Bij grotere en diepere bloedvaatjes in het gezicht gebruiken we onze krachtige ND-YAG-laser. Hiermee kunnen we doeltreffend diepere, paarse vaatjes en pigmentvlekken behandelen.

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor pigmentvlekken ontstaan. Denk aan langdurige blootstelling aan zonlicht, de zonnebank en te weinig zonbescherming. Ook door wondjes aan de huid, bepaalde medicatie, hormonale veranderingen of zwangerschap kunnen pigmentvlekken ontstaan. In dit laatste geval spreken we van een zwangerschapsmasker ofwel melasma.

Wat is het verschil tussen pigmentvlekken en melasma?

Melasma is een chronische huidaandoening waarbij de huid door hormonen een blijvende gevoeligheid heeft om te veel pigment aan te maken. Gelukkig zijn er steeds meer behandelopties om deze hardnekkige huidaandoening te behandelen. Waar pigmentvlekken relatief makkelijk te behandelen zijn, is melasma meer een uitdaging. 

Ervaringen

De Laserkliniek Groningen

“Zeer kundig en vriendelijk. Behandelen echt niet zomaar iets. De huidproducten doen echt wat voor je uiterlijk. De kwaliteit van mijn huid is enorm verbeterd. Heel erg blij mee!!!”

Michelle

Manon heb ik leren kennen als een zeer kundige huidtherapeute met passie voor haar vak en oog voor detail. Ze is up to date, benaderbaar in het contact en weet goed waar ze het over heeft. Bij Manon heb ik een pigmentbehandeling gedaan en met succes! Na een week was het lijntje om mijn mond verdwenen. Sindsdien gebruik ik alleen nog maar de producten die Manon mij aanreikt. Een aanrader dus!

Nynke van der Stal

Manon is kundig, werkt zorgvuldig en neemt de tijd voor je. Ze geeft een duidelijke uitleg over de behandeling(en). Tot nu toe ben ik erg tevreden over het resultaat.Ik ben blij met mijn huidtherapeut!

Marlies Petit

Ik ben super tevreden over mijn behandelingen bij Manon. Manon is een kundige huidtherapeute en weet heel goed wat het beste voor je huid is. Ze legt goed uit wat je mag verwachten van de behandeling en het resultaat dat het gaat opleveren. Daarnaast werkt ze met de nieuwste technieken en nieuwste lasers waardoor de behandelingen ook nog de beste zijn die je op dit moment kunt krijgen. Een aanrader voor iedereen die lief wil zijn voor haar of zijn huid.

Marieke

Ben erg blij met Manon haar kundigheid. Weet waar ze over praat. En erg vriendelijk. Een echte aanrader.

Betty

Wil jij een mooie egale huid?