Grove poriën verminderen

Bij een grove poriestructuur zie je opvallende kleine of grotere ‘gaatjes’ of putjes in je huid. De meeste mensen zien ze graag verdwijnen! Maar poriën hebben ook een belangrijke functie. Ze helpen bij de verspreiding van talg over je huid. Dit zorgt voor een vettig laagje dat beschermend werkt tegen bijvoorbeeld infecties. Word je ouder, dan worden de poriën steeds groter en opvallender. Waarom vinden de meeste mensen een grove huidstructuur storend? Door een grove huid kun je er ouder en minder vitaal uitzien, en ook make-up ziet er meestal minder mooi uit. Heb jij een grove poriestructuur en wil je graag dat ze minder opvallen? Bij De Laserkliniek in Groningen helpen we je graag aan een gezonde, egale en stralende huid.

Laat je huid weer stralen! Maak direct een afspraak voor een gratis huidscan en advies

Grove poriën verminderen

Wat levert de behandeling op?

verjongen huid

Je poriën zijn minder opvallend waardoor jij je zekerder voelt. Je krijgt advies over hoe je je huid het beste kunt verzorgen en welke producten voor jouw huid werken.

rosacea neus

Je huid oogt egaler en gladder, waardoor je er stralend uitziet. Ook is je huid zachter van structuur, hierdoor zie je er jonger uit.

pigmentvlekken

De hele huidconditie verbetert, je huid wordt gezonder en dat zie je. Je huid verstevigt, waardoor eventuele fijne lijntjes ook minder worden. Je werkt preventief tegen huidveroudering, altijd goed!

Gratis

Persoonlijke huidscan

We starten altijd met een vrijblijvende en kosteloze intake. Hierbij maken we een uitgebreide huidscan met de Observ520. Met deze huidscan kunnen we een kijkje nemen in de diepere huidlagen. We maken 5 foto’s die wij nadien met je bespreken. Aan de hand van je huidwens, (medische) vragen en je huidbeeld, stellen we een passend behandelplan voor je op. Dit bestaat uit productadvies en/of een huidtherapeutische behandeling. Uiteraard bespreken we ook het kostenplaatje met je.

Ben je al bekend bij De Laserkliniek? Plan dan direct een afspraak. 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe werkt de behandeling?

Afhankelijk van de huidtherapeutische diagnose, kiezen wij een passende behandeling. De behandelingen zijn gericht op celvernieuwing. Hierbij kunnen we diverse technieken toepassen met bijvoorbeeld lasers, peelings en microneedling. De resultaten worden na een aantal weken tot maanden steeds zichtbaarder. Als een porie erg is verwijd, kunnen we deze alleen minder zichtbaar maken. Het is daarom belangrijk dat je tijdig voor een huidtherapeutische behandeling kiest. Wil je een grove huidstructuur voorkomen, begin dan zo vroeg mogelijk met passende producten en behandelingen. Voorkomen is beter dan genezen.

Reviews

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Jouw investering

Bij de indicatie grove poriën zien we mooie resultaten wanneer er wordt gekozen voor circa 6 behandelingen in kuurvorm. We adviseren vaak om te beginnen met thuisproducten, zodat we daarna de huidtherapeutische behandeling kunnen starten met een goede basis. Eigenlijk is 2 tot 3 keer per jaar een onderhoudsbehandeling voor elke huid aan te raden. De actuele tarieven vind je in de online-agenda.

Boek direct een afspraak of een vrijblijvende intake!

Resultaat staat altijd voorop

Onze ervaring leert dat als we verschillende technieken combineren toegespitst op de specifieke persoon, dit zorgt voor een optimaal haalbaar resultaat om grove poriën te verminderen en de algehele huidstructuur te verbeteren. Wij kiezen voor een ontspannen sfeer en aandacht tijdens onze behandelingen, waarbij veiligheid en resultaat altijd voorop staat.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat is een grove porie?

Wanneer een porie verstopt raakt door een te veel aan talg, zie je een verwijding ontstaan. Er zijn verschillende invloeden die voor verstopping kunnen zorgen. We zien dit vaak bij een vette of acnegevoelige huid of wanneer er een familiare aanleg is. Ook verliest een ouder wordende huid collageen en elastine, waardoor de poriewanden verslappen en de poriën meer opvallen.

Wat zijn de oorzaken van grove poriën?

Er zijn een aantal invloeden bekend die grove poriën veroorzaken:

 • Bij een hormonale veranderingen zoals in de pubertijd, tijdens de zwangerschap en overgang;
 • Door overmatig zonlicht verslapt de huid en ook de poriewand;
 • Roken zorgt voor een slechte doorbloeding van de huid en afname van collageen en elastine;
 • Door verstoppende afsluitende make-up of vette crèmes kunnen de poriën letterlijk afgesloten worden;
 • Door onvoldoende of met vette producten de huid te reinigen;
 • Een verhoornde huid met een opstapeling van dode huidcellen blokkeert de uitgang van de porie. Hierdoor ontstaat een blackhead comedoon ofwel een mee-eter.
Welke behandelingen passen jullie toe bij het verminderen van grove poriën?

Medische peeling
Met milde medische peelings vernieuwende we de huid gecontroleerd met zuren. Hierbij adviseren wij meerdere behandelingen te ondergaan. De tarieven voor (milde) medische peelings liggen tussen de € 99,- en € 225,- per behandeling.

TCA-peeling
Een TCA-peeling verbetert en egaliseert de algehele huidstructuur. Deze peeling valt onder de medium of diepe peels; dit is een sterkere peeling van 15 of 35% trichloorazijnzuur. Door deze peeling krijg je een compleet nieuwe huid in 5 tot 10 dagen. Dit kan gepaard gaan met een flinke verschilvering. Na de genezing heb je een prachtige nieuwe en stralende huid. Omdat deze peeling dieper in de huid doordringt, stimuleert hij de aanmaak van collageen en elastine. Dit zie je na een aantal maanden terug in een verbeterde huidstructuur, verminderde fijne lijntjes, verfijnde poriën en minder pigmentvlekken. Het tarief voor een TCA-peeling ligt tussen de € 145,- en € 275,- per behandeling.

Medische microneedling
De medische Skinpen is onze alleskunner. Hij geeft je huid een ware collageenboost, waardoor je van binnenuit een sterkere huid krijgt. Het is het enige FDA-goedgekeurde microneedlingsysteem ter wereld. Perfect om fijne lijntjes, acnelittekens, huidoneffenheden zoals pigmentvlekken en verslapping te verzachten. Geschikt en veilig voor alle huidtypes. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 12 tot 16 weken zichtbaar. De losse prijs is € 199,- maar bij aanschaf van een kuur kunnen wij dit voordeliger aanbieden.

Thuliumlaser
De thuliumlaser heeft de bijnaam ‘babyfacelaser’. Deze laser is het neusje van de zalm om je poriën te verfijnen. Het is een (milde) gefractioneerde laser met alle voordelen en een minimale hersteltijd. Behandelingen met deze laser mogen wij zelfs in de zomermaanden uitvoeren. Net als bij microneedling is het resultaat pas na een aantal weken zichtbaar. Een behandeling met de thuliumlaser bieden wij nu aan voor het speciale actietarief van € 225,- (normaal € 325-).

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Nee, over het algemeen zijn de behandelingen niet pijnlijk. Alleen diepere huidtherapeutische behandelingen, zoals met lasers en microneedling, kunnen als gevoelig worden ervaren. Gelukkig zijn dit korte behandelingen en wanneer je het te gevoelig vindt, kunnen we de speciale cryokoeling aanzetten.

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na de behandeling kan je huid roder zijn. Dit trekt binnen enkele uren weg. Bij diepere behandelingen kan een schilfering of tijdelijke droogte of trekkerig gevoel een gewenste reactie zijn. Vooraf bespreken wij altijd of en hoeveel hersteltijd je kunt verwachten na een behandeling. Na de meeste behandelingen kunnen we ook een camouflerend product aanbrengen.

Waarom of wanneer kies ik voor een huidtherapeut in plaats van een schoonheidsspecialiste?

Een huidtherapeut heeft een hbo-studie gevolgd, is paramedicus, valt onder de wet BIG (beroepen in de gezondheidszorg), draagt een beschermde titel en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Bij medische indicaties is een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk. Een huidtherapeut richt zich op huidverbetering en huidproblematiek.

Een schoonheidsspecialist heeft over het algemeen een mbo-diploma en richt zich op de verzorging en verfraaiing van de gezonde huid en heeft geen beschermde titel. Voor huidverbeterende behandelingen kun je het beste terecht bij een huidtherapeut met veel expertise in huidtherapie en laserbehandelingen.

Ik heb nog geen huidproblemen, kun je grove poriën voorkomen?

Absoluut, door de juiste huidverzorging en preventieve behandelingen voor een mooie huid zorg je dat jou huid in optimale conditie is en blijft. Hiermee voorkom je problemen zoals zichtbare grove poriën.

Wat kan ik thuis doen aan grove poriën?

Huidveroudering en daarmee ook het ontstaan van grovere poriën kun je voorkomen of verminderen door je huid niet onbeschermd aan zon en daglicht bloot te stellen, vergeet ook je beeldschermlicht niet. Smeer dagelijks een breedspectrum SPF 50-crème (let er wel op dat deze je huid niet verstopt!) en laat je persoonlijk adviseren over de rest van je skincare routine. Ook is het verstandig om de hoeveelheid snelle suikers in je voeding te verminderen. Er zijn meerdere triggers, maar deze kunnen per persoon verschillen. Wil je weten wat jij precies kunt doen om grove poriën te voorkomen of te verminderen? Maak dan een afspraak voor vrijblijvend consult met een gratis huidscan met de Observ520.

Wil jij een mooie
egale huid?

Grove poriën verminderen

Bij een grove poriestructuur zie je opvallende kleine of grotere ‘gaatjes’ of putjes in je huid. De meeste mensen zien ze graag verdwijnen! Maar poriën hebben ook een belangrijke functie. Ze helpen bij de verspreiding van talg over je huid. Dit zorgt voor een vettig laagje dat beschermend werkt tegen bijvoorbeeld infecties. Word je ouder, dan worden de poriën steeds groter en opvallender. Waarom vinden de meeste mensen een grove huidstructuur storend? Door een grove huid kun je er ouder en minder vitaal uitzien, en ook make-up ziet er meestal minder mooi uit. Heb jij een grove poriestructuur en wil je graag dat ze minder opvallen? Bij De Laserkliniek in Groningen helpen we je graag aan een gezonde, egale en stralende huid.

Laat je huid weer stralen! Maak direct een afspraak voor een gratis huidscan en advies

Grove poriën verminderen

Wat levert de behandeling op?

verjongen huid

Je poriën zijn minder opvallend waardoor jij je zekerder voelt. Je krijgt advies over hoe je je huid het beste kunt verzorgen en welke producten voor jouw huid werken.

rosacea neus

Je huid oogt egaler en gladder, waardoor je er stralend uitziet. Ook is je huid zachter van structuur, hierdoor zie je er jonger uit.

pigmentvlekken

De hele huidconditie verbetert, je huid wordt gezonder en dat zie je. Je huid verstevigt, waardoor eventuele fijne lijntjes ook minder worden. Je werkt preventief tegen huidveroudering, altijd goed!

Gratis persoonlijke huidscan

We starten altijd met een vrijblijvende en kosteloze intake. Hierbij maken we een uitgebreide huidscan met de Observ520. Met deze huidscan kunnen we een kijkje nemen in de diepere huidlagen. We maken 5 foto’s die wij nadien met je bespreken. Aan de hand van je huidwens, (medische) vragen en je huidbeeld, stellen we een passend behandelplan voor je op. Dit bestaat uit productadvies en/of een huidtherapeutische behandeling. Uiteraard bespreken we ook het kostenplaatje met je.

Ben je al bekend bij De Laserkliniek? Plan dan direct een afspraak.

De Laserkliniek in Groningen

Hoe werkt de behandeling?

Afhankelijk van de huidtherapeutische diagnose, kiezen wij een passende behandeling. De behandelingen zijn gericht op celvernieuwing. Hierbij kunnen we diverse technieken toepassen met bijvoorbeeld lasers, peelings en microneedling. De resultaten worden na een aantal weken tot maanden steeds zichtbaarder. Als een porie erg is verwijd, kunnen we deze alleen minder zichtbaar maken. Het is daarom belangrijk dat je tijdig voor een huidtherapeutische behandeling kiest. Wil je een grove huidstructuur voorkomen, begin dan zo vroeg mogelijk met passende producten en behandelingen. Voorkomen is beter dan genezen.

Jouw investering

Bij de indicatie grove poriën zien we mooie resultaten wanneer er wordt gekozen voor circa 6 behandelingen in kuurvorm. We adviseren vaak om te beginnen met thuisproducten, zodat we daarna de huidtherapeutische behandeling kunnen starten met een goede basis. Eigenlijk is 2 tot 3 keer per jaar een onderhoudsbehandeling voor elke huid aan te raden. De actuele tarieven vind je in de online-agenda.

Boek direct een afspraak of een vrijblijvende intake!

Resultaat staat altijd voorop

Onze ervaring leert dat als we verschillende technieken combineren toegespitst op de specifieke persoon, dit zorgt voor een optimaal haalbaar resultaat om grove poriën te verminderen en de algehele huidstructuur te verbeteren. Wij kiezen voor een ontspannen sfeer en aandacht tijdens onze behandelingen, waarbij veiligheid en resultaat altijd voorop staat.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat is een grove porie?

Wanneer een porie verstopt raakt door een te veel aan talg, zie je een verwijding ontstaan. Er zijn verschillende invloeden die voor verstopping kunnen zorgen. We zien dit vaak bij een vette of acnegevoelige huid of wanneer er een familiare aanleg is. Ook verliest een ouder wordende huid collageen en elastine, waardoor de poriewanden verslappen en de poriën meer opvallen.

Wat zijn de oorzaken van grove poriën?

Er zijn een aantal invloeden bekend die grove poriën veroorzaken:

 • Bij een hormonale veranderingen zoals in de pubertijd, tijdens de zwangerschap en overgang;
 • Door overmatig zonlicht verslapt de huid en ook de poriewand;
 • Roken zorgt voor een slechte doorbloeding van de huid en afname van collageen en elastine;
 • Door verstoppende afsluitende make-up of vette crèmes kunnen de poriën letterlijk afgesloten worden;
 • Door onvoldoende of met vette producten de huid te reinigen;
 • Een verhoornde huid met een opstapeling van dode huidcellen blokkeert de uitgang van de porie. Hierdoor ontstaat een blackhead comedoon ofwel een mee-eter.
Welke behandelingen passen jullie toe bij het verminderen van grove poriën?

Medische peeling
Met milde medische peelings vernieuwende we de huid gecontroleerd met zuren. Hierbij adviseren wij meerdere behandelingen te ondergaan. De tarieven voor (milde) medische peelings liggen tussen de € 99,- en € 225,- per behandeling.

TCA-peeling
Een TCA-peeling verbetert en egaliseert de algehele huidstructuur. Deze peeling valt onder de medium of diepe peels; dit is een sterkere peeling van 15 of 35% trichloorazijnzuur. Door deze peeling krijg je een compleet nieuwe huid in 5 tot 10 dagen. Dit kan gepaard gaan met een flinke verschilvering. Na de genezing heb je een prachtige nieuwe en stralende huid. Omdat deze peeling dieper in de huid doordringt, stimuleert hij de aanmaak van collageen en elastine. Dit zie je na een aantal maanden terug in een verbeterde huidstructuur, verminderde fijne lijntjes, verfijnde poriën en minder pigmentvlekken. Het tarief voor een TCA-peeling ligt tussen de € 145,- en € 275,- per behandeling.

Medische microneedling
De medische Skinpen is onze alleskunner. Hij geeft je huid een ware collageenboost, waardoor je van binnenuit een sterkere huid krijgt. Het is het enige FDA-goedgekeurde microneedlingsysteem ter wereld. Perfect om fijne lijntjes, acnelittekens, huidoneffenheden zoals pigmentvlekken en verslapping te verzachten. Geschikt en veilig voor alle huidtypes. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 12 tot 16 weken zichtbaar. De losse prijs is € 199,- maar bij aanschaf van een kuur kunnen wij dit voordeliger aanbieden.

Thuliumlaser
De thuliumlaser heeft de bijnaam ‘babyfacelaser’. Deze laser is het neusje van de zalm om je poriën te verfijnen. Het is een (milde) gefractioneerde laser met alle voordelen en een minimale hersteltijd. Behandelingen met deze laser mogen wij zelfs in de zomermaanden uitvoeren. Net als bij microneedling is het resultaat pas na een aantal weken zichtbaar. Een behandeling met de thuliumlaser bieden wij nu aan voor het speciale actietarief van € 225,- (normaal € 325-).

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Nee, over het algemeen zijn de behandelingen niet pijnlijk. Alleen diepere huidtherapeutische behandelingen, zoals met lasers en microneedling, kunnen als gevoelig worden ervaren. Gelukkig zijn dit korte behandelingen en wanneer je het te gevoelig vindt, kunnen we de speciale cryokoeling aanzetten.

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na de behandeling kan je huid roder zijn. Dit trekt binnen enkele uren weg. Bij diepere behandelingen kan een schilfering of tijdelijke droogte of trekkerig gevoel een gewenste reactie zijn. Vooraf bespreken wij altijd of en hoeveel hersteltijd je kunt verwachten na een behandeling. Na de meeste behandelingen kunnen we ook een camouflerend product aanbrengen.

Waarom of wanneer kies ik voor een huidtherapeut in plaats van een schoonheidsspecialiste?

Een huidtherapeut heeft een hbo-studie gevolgd, is paramedicus, valt onder de wet BIG (beroepen in de gezondheidszorg), draagt een beschermde titel en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Bij medische indicaties is een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk. Een huidtherapeut richt zich op huidverbetering en huidproblematiek.

Een schoonheidsspecialist heeft over het algemeen een mbo-diploma en richt zich op de verzorging en verfraaiing van de gezonde huid en heeft geen beschermde titel. Voor huidverbeterende behandelingen kun je het beste terecht bij een huidtherapeut met veel expertise in huidtherapie en laserbehandelingen.

Ik heb nog geen huidproblemen, kun je grove poriën voorkomen?

Absoluut, door de juiste huidverzorging en preventieve behandelingen voor een mooie huid zorg je dat jou huid in optimale conditie is en blijft. Hiermee voorkom je problemen zoals zichtbare grove poriën.

Wat kan ik thuis doen aan grove poriën?

Huidveroudering en daarmee ook het ontstaan van grovere poriën kun je voorkomen of verminderen door je huid niet onbeschermd aan zon en daglicht bloot te stellen, vergeet ook je beeldschermlicht niet. Smeer dagelijks een breedspectrum SPF 50-crème (let er wel op dat deze je huid niet verstopt!) en laat je persoonlijk adviseren over de rest van je skincare routine. Ook is het verstandig om de hoeveelheid snelle suikers in je voeding te verminderen. Er zijn meerdere triggers, maar deze kunnen per persoon verschillen. Wil je weten wat jij precies kunt doen om grove poriën te voorkomen of te verminderen? Maak dan een afspraak voor vrijblijvend consult met een gratis huidscan met de Observ520.

Ervaringen

De Laserkliniek Groningen

Ben erg blij met Manon haar kundigheid. Weet waar ze over praat. En erg vriendelijk. Een echte aanrader.

Betty

Wil jij een mooie egale huid?