Schaamstreek laseren bij mannen, kan dat?

Laser ontharen van de schaamstreek is bij vrouwen al jaren een populaire behandeling. Geen scheerirritaties meer, een gladdere en egale huid en überhaupt niet meer na hoeven denken over ontharen. Ideaal!

Maar hoe zit dit bij mannen? We merken bij De Laserkliniek steeds meer aanvragen binnen komen van mannen die graag hun genitale zone willen laten ontharen met de Clarity 2 laser. Maar over de mannelijke schaamstreek laseren, daar wordt helaas nog weinig over gesproken. Dit maakt de drempel voor veel mannen nu nog hoog, en dat vinden wij van De Laserkliniek erg jammer.

Hoogtijd voor meer informatie over dit onderwerp. Want op de vraag of mannen hun schaamstreek kunnen laten laseren is het antwoord: Ja, absoluut! Lees daarom over de redenen waarom andere mannen ook hun genitale zone laten ontharen, hoe deze behandeling dan precies in zijn werk gaat bij De Laserkliniek, over de veiligheid en maak gelijk gebruik van de mooie actie die wij op dit moment hebben lopen!

Mannen kiezen voor laser ontharen bij de schaamstreek, waarom?

Laser ontharen bij mannen wordt al veel gedaan. Zeker het ontharen van de rug en borst, maar ook het laseren voor een strakke baardlijn zijn populair op het moment.

De voornaamste reden om te kiezen voor laser ontharen is dat het resultaat geeft op de lange termijn. Laser ontharen is namelijk een effectieve manier om voor 80-90% van je donkere haargroei af te komen. En dit geldt dus ook voor de mannelijke schaamstreek.

Mannen komen naar De Laserkliniek voor het ontharen van hun intieme zone om uiteenlopende, persoonlijke redenen. Zo kun je last hebben van scheerirritaties, rode bultjes en ingegroeide haren. Dit probleem is vaak al na enkele laser behandelingen verholpen.

Maar ook hygiëne is een veelgenoemde reden. En, er zijn ook partners die hun man naar De Laserkliniek slepen: ‘Ik krijg zelf irritaties daar beneden van zijn stoppels, die haren moeten dus nu maar eens écht weg..’

Is laser ontharen in het mannelijke genitale gebied veilig?

Ja, maar dan moet je wel de juiste laser kiezen.

Als je kijkt naar IPL ontharen, en de verschillende laser types zoals de Diode laser, Nd:YAG laser en Alexandrite laser, zijn deze laatste twee het meest veilig en effectief voor de mannelijke schaamstreek.

In het genitale gebied is de huid vaak wat donkerder en zijn de haren dikker en dieper geworteld. Een laser gaat hierbij dan veel gerichter te werk dan een IPL, omdat de laserstraal werkt op één specifieke golflengte en genoeg kracht heeft voor deze diepe, dikkere haren. IPL energie ‘waaiert’ daarentegen toch teveel uit om goed onderscheid te maken, waardoor het aan kracht verliest voor dit type haar.

Daarnaast moet een laser goed het verschil kunnen ‘zien’, tussen de donkerdere genitale huid en de donkere haren in dit gebied. En hierbij speelt de golflengte van de laser een rol. Een laser zoals de Clarity 2 (een combinatie van de Alexandrite en Nd:YAG) is volledig instelbaar op elke huidskleur, en heeft een veel langere golflengte mogelijk dan de Diode laser, waardoor de Clarity 2 dit verschil moeiteloos kan maken. Dit maakt de Clarity 2 uitermate geschikt voor het laseren van de mannelijke schaamstreek.

De Clarity 2 is de beste laser voor de mannelijke schaamstreek

Bij De Laserkliniek hebben wij vanwege de kracht en veiligheid, natuurlijk gekozen voor de Clarity 2 laser. Deze effectieve combinatie van Alexandrite en Nd:YAG richt zich dus exact op de haarzakjes in het genitale gebied en laat de omliggende huid met rust.

Daarbij komt dat met de Clarity 2 álle delen in het genitale gebied bij de man behandeld kunnen worden, dus ook op de penis, het scrotum, de bilnaad en de huid van het anale gebied.

En hoe gaat zo’n laser behandeling bij de mannelijke schaamstreek eigenlijk precies?

Laser ontharen bij de mannelijke schaamstreek met de Clarity 2 gaat zeer professioneel en hygiënisch. Als man scheer je zelf de haren in het te behandelen gebied een dag van te voren weg. Tijdens de behandeling is er geen ‘contact’. Je houd je zelf je intieme delen vast.

Wat ook zeer prettig is, is dat er géén gebruik wordt gemaakt van gel op de huid (zoals bij IPL). De behandeling is daarmee hygiënisch en snel.

Tijdens de behandeling zet de laser pulsen op de huid. Elke puls pakt een heel gebied met haren in één keer aan. Zo raak je doeltreffend en met minimale impact op de huid verlost van de ongewenste haargroei op je schaamstreek.

Na de behandeling kan de huid lichtrood zijn, maar je kunt met gemak je dagelijks activiteiten direct oppakken.

Het aantal behandelingen dat nodig is, kan variëren afhankelijk van de persoon en de hoeveelheid haar, maar over het algemeen zijn er gemiddeld 6-10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat, wat een haarreductie tot wel 80-90% kan geven. Verder is de behandeling pijnloos en snel door de cryo koeling van de Clarity 2.

De Clarity 2 staat garant voor een effectieve en precieze behandeling. Het is de meest veilige laser op het moment door de zuivere golflengte en een continue temperatuur meting.

Is laser ontharen bij de intieme zone niet raar?

Er zijn inderdaad personen die het onprettig vinden om zo’n behandeling uit te voeren. Maar bij De Laserkliniek valt dit juist onder onze specialisatie. Als medisch geschoolde huidtherapeut vinden wij dit dus niet raar!

De Laserkliniek biedt niet voor niks een breed scala aan laser behandelingen aan voor allerlei toepassingen, waaronder laser ontharen. En alle huidskleuren én lichaamsdelen zijn welkom, zowel vrouwen als mannen. Ook transvrouwen helpen we graag vooraf aan de transitie/operatie.

Sta jij als man op het punt om de stap te nemen om je schaamstreek te laseren? Dan staan wij als ervaren en medisch geschoolde huidtherapeut graag voor je klaar om jouw laser ontharing prettig, professioneel, veilig en snel uit te voeren. En op dit moment loopt er ook nog eens een mooie aanbieding. Gun jezelf deze korting en we zien je graag bij De Laserkliniek!

Geschreven door huidtherapeuten Manon & Lori

Ben jij benieuwd wat jij kunt doen om je huid te verbeteren?
Maak gerust een afspraak voor een gratis huidscan.