Rimpels verminderen, hoe doe je dat?

Droom jij van een egale stevige huid? En wil je graag minder rimpels en verslapping? Natuurlijk zijn er allerlei middeltjes die je dit beloven. Helaas merk je er in de praktijk weinig tot niets van. In dit artikel laat ik je kennis maken met een huidtherapeutische behandeling, zonder fillers. Deze behandeling verstevigt jouw huid op een natuurlijke manier, zodat je rimpels verminderen.

 

Waarom werken veel antirimpelcrèmes niet of alleen tijdelijk?

Marketingtechnisch klinkt anti-rimpel crème natuurlijk heel aantrekkelijk. Dat is ook de reden dat deze term veelvuldig commercieel wordt gebruikt. Om echt het verschil te maken is een intensievere aanpak nodig. Dit in combinatie met een passende huidverzorgingsroutine, die wel voor jou gaat werken. Wat jouw huid nodig heeft, is niet in een standaard huidtype skincare lijn te stoppen. De absolute basis is starten met dagelijks een minerale SPF 50 over je dagcrème te gebruiken. Alle andere adviezen zijn algemene adviezen. Het is daarom beter om eens een advies te vragen aan een huidtherapeut aan de hand van bijvoorbeeld een huidscan.

 

Waarom werken de producten die je koopt bij de drogist of apotheek niet of nauwelijks?

Dit ligt niet alleen aan de gekozen werkstoffen en percentages, maar ook aan je huidconditie. Eventuele werkstoffen kunnen door een verhoornde huid niet diep genoeg in de huid komen om daadwerkelijk verschil te maken. Ook is hierin de gekozen verpakking en formule essentieel. In een pot crème vervliegen werkstoffen en hopen bacteriën zich op. Wij kiezen dus liever voor een luchtdicht pompje of tube. Het geheim van de crèmes waarbij je wel kortstondig verschil ziet, zijn kleine weerkaatsingen als een soort spiegeltjes waardoor het licht anders op de huid valt.

Om daadwerkelijk je huid te verbeteren en verjongen, zijn intensieve huidbehandelingen nodig die jouw fibroblasten (cellen in het bindweefsel) een boost geven om meer elastine en collageen vezels aan te maken. Dit zijn belangrijke eiwitten in je huid die zorgen voor stevigheid en elasticiteit, zodat rimpels en fijne lijntjes verzachten/verminderen.

 

Hoe kunnen we rimpels voorkomen?

De productie van elastine en collageen neemt vanaf onze 25ste  levensjaar langzaam af gedurende we ouder worden. Dat natuurlijke proces is (nog) niet tegen te houden. Wat we wel weten, is wat de veroorzakers zijn die de afbraak versnellen! Hierin ligt de sleutel om vroegtijdige huidveroudering en rimpels te voorkomen.

 

De belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering zijn:

 • UV/daglicht: Zonlicht is daglicht en verantwoordelijk voor 80% van huidveroudering, zoals vlekjes, plekjes en lijntjes. Voorkomen is beter dan genezen. Het antwoord is wat ons betreft heel simpel: dagelijks een minerale SPF 50 smeren!
 • Stress: Teveel stress zie je niet alleen van binnen, maar ook zeker aan de huid. Het stresshormoon cortisol zorgt ervoor dat je huid gevoeliger is voor huidaandoeningen. Het beschadigt ook je collageen en elastine in de huid, zodat letterlijk meer rimpels in een korte tijd ontstaan. Tijd voor meer ontspanning!
 • Roken: Dit is misschien een open deur, maar veel mensen beseffen niet dat roken ook schade geeft aan je huidcellen. Verslapping van de huid en rimpels zijn het gevolg. Ben je er klaar voor om te kiezen voor een mooie stralende huid? Probeer dan te stoppen met roken.
 • Suiker: In voeding is suiker bewezen de grootste boosdoener voor het ontstaan van rimpels en verslapping. Je collageen eiwitten worden aangetast en negatief beïnvloed, waardoor eerder rimpels ontstaan. Ook cellulite ontstaat daarom sneller bij veelvuldig suikers in je voeding. Gezonde voeding zonder geraffineerde suikers helpt om rimpels en huidverslapping te voorkomen.

 

Huidproducten die wel werken

Naast de minerale SPF 50 is het een must om met hoge werkstoffen en antioxidanten aan de slag te gaan. Alles draait om balans. Laat je daarom adviseren voor een bewezen effectieve skincare routine op maat. Om een voorbeeld te noemen: een bewezen werkstof die wél anti-aging werkt, is vitamine A zuur ook wel retinol genoemd. De juiste percentages met de meest pure vorm, kun je alleen via je dermatoloog of huidtherapeut aanschaffen i.v.m. een strikt opbouwschema. Koop niet zomaar (dure) huidproducten, maar laat je adviseren zodat je niet onnodig geld uitgeeft aan huidproducten die niet voor je werken.

 

Wat doen we om rimpels onder de ogen, kraaienpootjes en fronsrimpels te verminderen?

Rimpels onder de ogen, kraaienpootjes, fronsrimpels, rimpels op je bovenlip en neuslippenplooien: we vinden ze niet mooi. We voelen ons ouder worden. Natuurlijk heeft ouder worden ook zo z’n voordelen, maar er fris en jong uitzien, is toch wel heel fijn voor ons zelfbeeld. Bij een huidtherapeutische behandeling werken we met lasers, medische peelings, microneedling en een combinatie van deze technieken aan jouw mooiste huid. De technieken zorgen ervoor dat je huid zich na de behandeling zelf vernieuwd, steviger en egaler wordt. Dat zorgt voor het mooiste en meest effectieve resultaat. Ik zet alle resultaten even voor je op een rijtje.

 

Resultaten van de huidverbeterende behandelingen:

 • De huid wordt steviger, waardoor rimpels minder opvallen.
 • Een egale huid zonder pigmentvlekken, waardoor je jonger lijkt. Niet alleen rimpels laten je ouder lijken, dat doen pigmentvlekken ook.
 • Een gehydrateerde huid, waardoor de huid er frisser uitziet en straalt.
 • Een gezonde huid met een mooie glans.
 • Een betere huidstructuur, waardoor de huid gladder aanvoelt.
 • De huidskleur wordt frisser, waardoor de huid minder grauw lijkt.
 • Roodheid in de huid neemt af, waardoor de huid rustiger oogt en voelt.
 • Een egale en stralende huid geeft veel zelfvertrouwen.
 • De resultaten zijn subtiel en geven een natuurlijk resultaat.
 • Preventief voorkom je versnelde huidveroudering zoals vlekken, plekken en verslapping.

 

Rimpels verminderen op een natuurlijk manier, de voordelen:

 • Het grootste voordeel is dat we de huid zelf aan het werk zetten, hierdoor zijn de resultaten heel natuurlijk. Dit is met fillers niet altijd het geval.
 • Het behandelplan bestaat niet alleen uit behandelingen, maar ook uit thuisadviezen en producten. Hiermee kun je zelf al veel resultaat behalen. De producten dringen dieper in je huid door dan vele andere antirimpelcrèmes, waardoor je ook echt een huidverbetering ziet.
 • Je werkt niet alleen aan een rimpel, maar aan de hele huid. Hierdoor is het verjongende resultaat op de langer termijn beter.
 • Huidtherapie is perfect te combineren met bijvoorbeeld filler behandelingen. De resultaten versterken elkaar en daarom is het mooier om deze technieken te combineren, dan los in te zetten.
 • De behandelingen bij De Laserkliniek zijn intensief en resultaatgericht. Toch is er ook gedacht aan comfort. Wel zo fijn!

 

Rimpels behandelen: hoe werkt het?

Om rimpels te verminderen hebben we verschillende behandelingen. Een favoriete behandeling om de huidstructuur te verstevigen en rimpels te verminderen zijn zogenoemde fractionele behandelingen met laser of medische microneedling. Dit heet een fractionele behandeling, omdat een fractie van de huid wordt behandeld. Dit heeft grote voordelen omdat de huid snel geneest en het risico op complicaties daardoor ook heel klein is. Wel de grote voordelen voor huidverjonging maar niet de nadelen van de aanpak van vroeger (non fractioneel). Hierbij werd de hele huid compleet behandeld met een hersteltijd van minimaal 2 weken. Dat is met onze behandelingen verleden tijd. We zetten kwalitatieve medische apparatuur in om deze behandelingen veilig uit te voeren. Voor de fractionele behandelingen gebruiken we de fractionele laser: LaseMD (babyfacelaser) en voor de medische microneedling, de award winner Skinpen. Met medische diepere peelings kunnen we tevens fijne lijntes en verslapping tegen gaan.

 

LaseMD thulium laser

De babyfacelaser maakt uiterst precies en gecontroleerd hele kleine gaatjes in de huid door water uit de huid te verdampen. Daardoor ontstaat er een lichte oppervlakkige krimping van de bovenste huidlaag. Hierdoor merk je direct een lichte verstrakking op fijne lijntjes. Na de LaseMD laser, kunnen we steriele huidsera met werkstoffen aanbrengen. Het proces van de aanmaak van nieuw collageen gaat 3-4 maanden door. De resultaten over de hele huidconditie zijn verbluffend.

 

De ervaringen van de Skinpen microneedling bij rimpels zijn veelbelovend.

Tijdens deze behandeling wordt er met steriele naaldjes gecontroleerd minuscule gaatjes gecreëerd, zodat de wondgenezing gaat zorgen voor nieuw en steviger collageen en elastine weefsel. Deze alleskunner zorgt ervoor dat je huid wordt gladder, zachter, soepeler en de kleur verbeterd.

 

Medische peelings inzetten bij rimpels

Met medische peelings kunnen we in verschillende huidlagen de huidconditie gaan verbeteren. Met de diepe TCA peelings kunnen we de huid compleet vernieuwen en het proces van de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de fibroblast stimuleren. Als extra voordeel vervagen pigmentvlekken, waardoor de huid ook veel egaler oogt qua kleur.

Twijfel je wat voor jou de beste behandeling is? Logisch, de behandeling wordt namelijk helemaal op jouw specifieke huid samengesteld en we zetten een combinatie van verschillende technieken in. Daarom beginnen we altijd met een gratis en vrijblijvende huidscan. Je krijgt inzicht in jouw specifieke situatie en welk behandelplan voor jou het beste resultaat geeft.

 

Kies voor een ervaren behandelaar met de juiste kennis en opleiding!

Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Kies daarom altijd voor een geregistreerde huidtherapeut of arts. Bij De Laserkliniek ben je in goede handen. Wij doen er alles aan om jouw veiligheid te waarborgen en op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. We zijn in het bezit van de kwalitatief beste en gekeurde apparatuur met medische CE en FDA keuringen. Als vanzelfsprekend zijn we aangesloten bij het kwaliteitsregister paramedici, zijn we in het bezit van een AGB code en lid van de vereniging van huidtherapeuten.

 

Wil jij rimpels verminderen?

Maak een gratis huidscan afspraak.

Ben jij benieuwd wat jij kunt doen om je huid te verbeteren?
Maak gerust een afspraak voor een gratis huidscan.