Onmisbaar in je huidverzorging tijdens de zomermaanden! Vitamine C: ontdek nu de voordelen

Wat is een goede vitamine C in huidverzorgingsproducten en wat doet het precies? Deze vragen krijgen we regelmatig in onze kliniek. Vitamine C is naast vitamine A een van de meest geliefde en populaire actieve ingrediënten in huidverzorgingsproducten, omdat het talloze voordelen biedt voor onze huid. Vitamine C wordt ingezet voor huidverjonging, huidverbetering en extra huidbescherming. In dit artikel lees je alles over de voordelen van vitamine C in je skincare! Hoe gebruik je het en wat is het beste voor jouw huid?

Wat is vitamine C in skincare?

Vitamine C is één van de meest onderzochte ingrediënten in skincare. Dit krachtige ingrediënt kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van pigmentvlekken, het beschermen tegen schade door de zon en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Vitamine C verbetert de huidtextuur en vermindert rimpels

Vitamine C helpt bij het verbeteren van de textuur en uitstraling van de huid. Het is een krachtig ingrediënt dat de huid beschermt tegen zonschade en de productie van collageen stimuleert. Collageen is een eiwit dat van nature in de huid aanwezig is en verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, wat leidt tot een verslapte huid en rimpels. Vitamine C kan door de productie van collageen te stimuleren, helpen om je huid te verstevigen en de textuur te verbeteren.

Vitamine C vermindert donkere vlekken en verkleuringen

Een van de meest opvallende voordelen van vitamine C in skincare is het vermogen om donkere vlekken en verkleuringen te verminderen. Vitamine C remt de productie van pigment, hierdoor helpt vitamine C de huid er egaler en stralender uit te laten zien.

Vitamine C beschermt de huid tegen schade door de zon

Schade door de zon is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdigeveroudering van de huid. Uv-stralen kunnen de huid beschadigen door ‘vrije radicalen’ te produceren. Deze kunnen de structuur van de huidcellen beschadigen en leiden tot vlekken, rimpels en fijne lijntjes. Vitamine C in huidverzorgingsproducten helpt de huid hiertegen te beschermen. Daarnaast kan vitamine C helpen bij het verminderen van ontstekingen, roodheid en irritatie veroorzaakt door blootstelling aan de zon.

Wist je dat vitamine C als antioxidant in skincare de werking van je zonnebrandcrème versterkt? Vitamine C kan de bescherming van zonnebrandcrème verbeteren door de natuurlijke verdediging van de huid tegen uv-stralen te versterken en de effecten van zonschade te verminderen.

Vitamine C verbetert de huidbarrière, hydratatie en elasticiteit

De huidbarrière is een belangrijk onderdeel van een gezonde huid. Het beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en bacteriën. Ook helpt het vocht vast te houden, waardoor de huid gehydrateerd blijft. Vitamine C helpt de huidbarrière te verbeteren door de productie van natuurlijke huidvetten te stimuleren. Deze huidvetten zijn een essentieel onderdeel van de huidbarrière. Hierdoor kan vitamine C in skincare helpen bij het verbeteren van de hydratatie en elasticiteit van je huid.

Vitamine C helpt bij het verminderen van acne

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem dat wordt veroorzaakt door ontstekingen en verstopte poriën. Vitamine C helpt acne verminderen door de ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om de huid te beschermen tegen schade van buitenaf.

Welke vitamine C in skincare?

Vitamine C wordt in verschillende vormen gebruikt in huidverzorgingsproducten zoals serums en crèmes. Let erop dat de meest zuivere vorm van vitamine C ‘ascorbic acid’ heet. Het is werkzaam vanaf 5%. Het is hierbij zeer belangrijk dat het verzorgingsproduct in een ondoorzichtige en luchtdichte verpakking zit, zoals bijvoorbeeld in een pompje. Vitamine C vervliegt en oxideert namelijk snel en zo behoud je de werking. Er zijn verschillende percentages vitamine C mogelijk en combinaties met andere ingrediënten.

Tip: zorg dat je huidbarrière in goede conditie is, zodat je optimaal kunt profiteren van de vitamine C in je skincareroutine. De huidtherapeut kan je adviseren wat voor jou de beste vitamine C in je skincare is (afhankelijk van je huidprobleem en wensen). We hebben bij De Laserkliniek tot wel 30 verschillende  crèmes en serums met vitamine C. Van Dermaceutic de C25 Cream en TriVita C30 en van Endocare het C Ferulic serum.

Kortom, door vitamine C op de juiste manier te gebruiken als onderdeel van je dagelijkse skincareroutine, kun je de beste resultaten behalen en genieten van een gezonde en stralende huid! Een favoriet ingrediënt van de huidtherapeuten van De Laserkliniek! Neem voor een persoonlijk productadvies contact met ons op. Vanaf 2 producten ontvang je nu tijdelijk 10% korting!

Geschreven door huidtherapeuten Manon & Lori

Ben jij benieuwd wat jij kunt doen om je huid te verbeteren?
Maak gerust een afspraak voor een gratis huidscan.