Huidproblemen bij mannen, wat kan de huidtherapeut doen?

Huidproblemen bij mannen, zoals onzuiverheden, acné en een doffe huid komen vaak voor. Ook steeds meer mannen weten De Laserkliniek te vinden. We merken dat de drempel om een huidkliniek te bezoeken voor mannen vaak net iets hoger is dan voor vrouwen. Mannen denken dat huidtherapie iets voor vrouwen is, net zoals een schoonheidssalon. Maar de huidtherapeut is er juist voor iedereen! De huidtherapeut is hbo-geschoold, gespecialiseerd in huidproblemen van zowel vrouwen als mannen en direct toegankelijk zonder verwijsbrief van de huisarts.

Lang twijfelen over een afspraak voor een gratis intakegesprek voor huidadvies is dus niet nodig. Veel mannen die bij De Laserkliniek komen voor hun huidprobleem, vertellen vaak opgelucht: ‘Als ik had geweten dat ik zo snel terecht kon en zo makkelijk geholpen wordt, was ik veel eerder gekomen!’ Dit gunnen wij natuurlijk meer mannen! Wil jij ook weten voor welke huidproblemen bij mannen de huidtherapeut hulp biedt? Je leest het hieronder!

Huidproblemen bij mannen

Mannen zijn voor bepaalde huidproblemen gevoeliger dan vrouwen. Zo kun je meer last hebben van ingegroeide baardharen, acne of irritaties door het scheren. Deze problemen kunnen ervoor zorgen dat je huid er rood en geïrriteerd uitziet, waardoor je je onzeker kunt gaan voelen.

De huidtherapeut kan helpen om deze problemen aan te pakken en de huid van mannen gezond te houden. Denk hierbij aan adviezen over scheren, tips om een droge huid tegen te gaan of een behandeling om de huid te reinigen wanneer je last hebt van acne.

De mannenhuid is anders dan de vrouwenhuid

Er zijn een aantal verschillen tussen de mannenhuid en vrouwenhuid. Door het mannelijke hormoon testosteron is de huid vaak dikker. Er zijn meer talgklieren en de poriën zijn vaak groter. Hierdoor ontstaan makkelijker huisproblemen zoals acne, seborroïsch eczeem en ingegroeide haren. De behandelingen die wij uitvoeren zijn dan ook vaak net iets anders dan bij vrouwen.

Ook bij het laserontharen is er verschil tussen de mannen- en  vrouwenhuid. Mannelijke haren zijn vaak stugger en liggen dieper in de huid. Daarom is de Nd:YAG-laser het meest geschikt voor mannen, omdat deze genoeg kracht heeft en diep genoeg komt om de mannelijke haargroei aan te pakken.

Bij welke huidproblemen bij mannen, kan de huidtherapeut helpen?

Bij bijna alle huidproblemen bij mannen kan de huidtherapeut hulp bieden. Hieronder staan een aantal voorbeelden, maar schroom niet om contact met ons op te nemen wanneer jouw huidklachten er niet bij staan.

De meest voorkomende huidproblemen bij mannen zijn:

  • Ingegroeide haren
  • Acne
  • Rosacea
  • Seborroïsch eczeem
  • Een droge huid
  • Huidirritatie
  • Ongewenste haargroei
  • Littekens

Ingegroeide haren

Ingegroeide haren zijn haren die terug groeien in de huid, in plaats van naar buiten. Dit kan gebeuren wanneer de haarzakjes verstopt raken of als er te veel dode huidcellen aanwezig zijn rond de haarzakjes. Ingegroeide haren komen vaak voor bij mannen, vooral in het baard- en nekgebied, maar ze kunnen ook voorkomen op andere delen van het lichaam.

Ingegroeide haren kunnen leiden tot irritatie, jeuk, roodheid en bultjes op de huid. De huidtherapeut kan je helpen met huidverzorgingstips, scheeradviezen, productadvies en behandelingen zoals peelings, microneedling en laserontharing.

Acne

Acne en puistjes zijn een veelvoorkomend huidprobleem bij mannen, vooral tijdens de adolescentie en vroege volwassenheid. Het wordt veroorzaakt door overactieve talgklieren en kan leiden tot puistjes, mee-eters en ontstekingen in het gezicht, op de rug en borst. De huidtherapeut is gespecialiseerd in acnebehandelingen en kan je goed helpen wanneer je dit soort klachten ervaart.

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die roodheid en ontsteking van de huid veroorzaakt, vooral op de neus, wangen, voorhoofd en kin. Mannen hebben vaak meer last van de symptomen dan vrouwen. Zo kan de huid een steeds grovere structuur krijgen. Zowel voor de grofheid als de roodheid heeft de huidtherapeut verschillende oplossingen.

Seborroïsch eczeem

Seborroïsch eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode, schilferende plekken op de huid. Het komt vaak voor op de hoofdhuid en in het gezicht en kan bij mannen ernstiger zijn dan bij vrouwen. De huidtherapeut kan helpen met de juiste huidverzorgingsadviezen en huidproducten en behandelingen zoals een peeling, reiniging, microneedling en LED.

Droge huid

Een droge huid komt veel voor bij mannen, wat komt door een gebrek aan vocht in de huid. Het kan klachten geven zoals jeuk, irritatie, schilvering en roodheid. Regelmatig scheren is dan lastig. De huidtherapeut kan je ook hierbij diverse adviezen geven en oplossingen bieden in de vormen van huidbehandelingen speciaal voor mannen.

Huidirritatie

Soms weet je niet goed hoe je aan je huidirritatie komt. Het kan een schimmelinfectie zijn, acne of door het scheren komen. Eczeem, psoriasis en zonneallergie komen ook veel voor. En misschien ben je wel allergisch voor een bepaalde stof.

Juist wanneer je niet weet wat er aan de hand is, is een bezoek aan de huidtherapeut verstandig. Tijdens een intakegesprek stelt de huidtherapeut je specifieke vragen en kan zij door middel van een diepe huidanalyse bepalen wat er aan de hand is. Je krijgt een persoonlijk advies, zodat je precies weet wat je kunt doen om jouw huidirritatie aan te pakken.

Ongewenste haargroei

Veel mannen hebben last van ongewenst haar op verschillende delen van het lichaam, zoals de rug, borst en buik. Ze willen graag hun baardlijn strak maken of willen hun genitale haren verwijderen.

Laserontharen helpt ongewenste haargroei te reduceren, waardoor de huid er gladder en schoner uitziet. Bovendien kan laserontharing helpen om ingegroeide haartjes te verminderen, wat vaak een probleem is bij mannen die regelmatig scheren.

Littekens

Littekentherapie is ook een behandeling die nuttig kan zijn voor mannen. Veel mannen hebben littekens van acne of andere huidaandoeningen, wat kan leiden tot onzekerheid. De huidtherapeut heeft verschillende mogelijkheden om littekens te behandelen, waardoor de huid er gladder en egaler gaat uitzien.

Huidtherapie is dus ook voor huidproblemen bij mannen

Net zoals voor vrouwen is huidtherapie dus ook heel geschikt voor mannen. Het is niet nodig om met een huidprobleem rond te blijven lopen. Met de juiste adviezen en behandelingen kan de huidtherapeut je helpen aan een gezonde en stralende huid, zodat ook je algehele gezondheid en welzijn verbetert!

Populaire huidbehandelingen bij mannen

Populaire behandelingen bij mannen zijn: een huidtherapeutische facial, peeling bij acne, microneedling voor huidverbetering, laserontharing, de Tixel of laseMD voor huidverjonging en led-therapie bij huidirritaties. 

Zoek een huidtherapeut gespecialiseerd in de mannenhuid

Wanneer je zoekt naar een huidtherapeut, is het belangrijk om te vragen of zij gespecialiseerd is in de mannenhuid, omdat deze andere behoeften heeft dan een vrouwenhuid. Daarnaast bieden niet alle huidtherapeuten ontharen voor mannen aan, zoals bijvoorbeeld de rug, borst en schaamstreek.

Bij De Laserkliniek zijn vrouwen én mannen welkom voor alle soorten behandelingen. Wij helpen je graag met het aanpakken van je huidproblemen en het bereiken van een gladde en gezonde huid. Wil je meer weten en een persoonlijk advies? Wachten is niet meer nodig. Boek nu een gratis en vrijblijvend intakegesprek, want jouw huid is het waard!

Geschreven door huidtherapeuten Manon & Lori

Ben jij benieuwd wat jij kunt doen om je huid te verbeteren?
Maak gerust een afspraak voor een gratis huidscan.