Als je zoekt op huidverbetering van littekens, pigmentvlekken, acne en rimpels kom je al gauw microneedling tegen. Microneedling is een van de meest populaire behandelingen van het moment en (wanneer goed uitgevoerd) een effectieve methode voor een gladde, egale en jeugdige huid. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende methoden. We kijken naar skinpen vs Dermapen en microneedling met een roller.
Zowel artsen, huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten als andere behandelaren bieden microneedling aan. Maar juist omdat dit aanbod zo groot is, kom je online allerlei vormen, tarieven en andere verschillen tegen. Die overload aan informatie zorgt voor veel vraagtekens. Want wat is nou goed voor míjn huid?
Bij De Laserkliniek krijgen wij dan ook veel vragen over wat nou het verschil is tussen de verschillende microneelding methoden. Wat is nou écht effectief? En hoe zit het met de veiligheid van microneedling behandelingen?
Wat is microneedling precies?
Microneedling is een behandeling die gebruik maakt van kleine steriele naaldjes om kleine gaatjes in de huid te maken, waardoor de huid zich herstelt en vernieuwt. Dit proces stimuleert de aanmaak van groeifactoren, collageen en elastine, wat de huid steviger en gladder.
Door dit te combineren met de juiste ingrediënten of een specifieke peeling kun je een zeer effectieve behandeling uitvoeren voor een breed scala aan huidproblemen. Het behandelen van rimpels en lijntjes voor een jongere huid komt veel voor. Maar als medisch geschoolde huidtherapeut behandelen wij ook moeilijke pigmentvlekken, diepe (acne) littekens en andere huidklachten met microneedling.
De ‘thuis’ dermaroller kun je beter overslaan
Een thuisroller met naaldjes heeft vaak maar één lengte, en kan dan niet worden ingesteld op de juiste diepte van jouw huid. Je hebt daarmee totaal geen controle. Wanneer dit te oppervlakkig is, zal het grootste risico zijn dat je geen resultaat hebt. Maar wanneer deze te diep gaat, kun je de huid beschadigen, met infecties of littekens als gevolg.
Daarnaast prikken de naaldjes van een thuisroller meestal schuin in de huid. Dit kan krassen veroorzaken of grotere wondjes, terwijl dit juist gecontroleerde, verticale microperforaties zouden moeten zijn.
Cliënten die wel eens een dermaroller hebben gebruik, geven vaak aan dat ze eigenlijk geen idee hadden hoe ze het precies deden en ‘maar gewoon over de huid rolde’. Als huidtherapeut ben je juist heel bewust bezig met hoe reageert de huid en bij welke roodheid ga ik juist intensiever te werk of juist niet. Zorg dus ook altijd dat je bij een gekwalificeerde en ervaren professional terecht komt.
Microneelding met de Skinpen of andere dermapennen?
Er bestaan dus verschillende merken en methode voor microneedling. Apparaten of dermapennen zonder keurmerk of wanneer de naalddiepte niet goed afgesteld kan worden, kun je sowieso overslaan omdat dit kan leiden tot ongelijke resultaten of huidbeschadiging. Ook is het verstandig om voor een ‘up to date’ model te kiezen. De nieuwste ontwikkeling, die voldoet aan de meest recente kennis.
Wij hebben om deze redenen gekozen voor de SkinPen. De SkinPen bevat een medisch CE keurmerk klasse II en heeft een ISO13485 certificaat. Daarnaast is de SkinPen het eerste FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurde microneedling apparaat ter wereld.
Deze techniek gebruikt gepatenteerde technologieën, zoals een dubbelveermechanisme en een precieze naaldpositie. De SkinPen kan helemaal persoonlijk worden ingesteld op snelheid en diepte, waardoor de huidtherapeut de benodigde controle heeft over de behandeling, zoals wanneer het nodig is om puntbloedinkjes te creëren, of juist niet. De 36-puntsnaald is voor éénmalige gebruik, en bestaat uit veilig chirurgisch staal, voor een soepele en snelle behandeling.
Hoe gaat een behandeling met de Skinpen bij De Laserkliniek?
De behandeling start met een huidreiniging om de huid in balans te brengen en het aanbrengen van een tussenvloeistof op basis van glycerine. Dan wordt de Skinpen ingesteld op de juiste diepte en snelheid. De Skinpen glijdt vervolgens soepel over de huid (SpeedWave Therapy), voor ongeveer 20-30 minuten, waarbij je een lichte prikkeling en warmte ervaart. Op het voorhoofd en rondom de ogen voelt het iets scherper. Cliënten vinden dit goed te doen. Bij diepere huidklachten zoals littekens en rimpels stellen we een andere diepte in. De microneedling behandeling eindigt meestal met een ontspannen LED therapie nabehandeling. Deze combinatie zorgt voor een sneller en beter herstel en het meest optimale resultaat voor een egale, gehydrateerde en gezonde huid.
Na de behandeling krijg je een nazorg kit mee met twee producten. De eerste 24 uur gebruik je de witte tube met de skinfuse lift en na 24 uur de blauwe tube met de skinfuse rescue gel. De eerste 24 uur mag je niks anders op de huid aanbrengen. Na 24 uur mag je milde producten en een SPF 50 aanbrengen over de skinfuse rescue gel. Het drigende advies is om 24 uur uit de zon te blijven en de huid droog te houden. Vermijd de eerste dagen na de behandeling direct zonlicht, sauna, heet douchen, zwemmen en intensief sporten. De huid is de eerste dag lichtrood en voelt strak aan. Na een week begin je al verschil te merken op de hydratatie van de huid en begint een mooie glans zichtbaar te worden. De collageenaanmaak voor de versteviging van de huid wordt zichtbaar na 6-8 weken en gaat dan nog 3-6 maanden door. Daarom raden wij een kuur aan van meerdere behandelingen, zodat je optimaal resultaat bereikt voor een duurzaam resultaat.
Tip: de kuur is ook mogelijk binnen de huidspecials. Dan krijg je 4+1 behandeling gratis en kun je de huidverbeteringsbehandelingen afwisselen met de laser, IPL, LED en Tixel.
Verder zoeken is gelukkig niet meer nodig. Als gekwalificeerde huidtherapeuten met de veilige en effectieve SkinPen helpen wij jou graag verder met huidverbetering door middel van succesvolle microneedling, boek nu een afspraak!